Information about Dirty Pages in English
Nickname   Wachtwoord 
Nieuws Manitou Dorado Pro & Circus

 05-02-2010   20:47

Na een aantal high-end vorken te hebben afgeleverd, vult Manitou zijn gamma verder aan met enkele minder dure, maar nog steeds goede vorken. Zo introduceren ze hun Dorado Pro, feitelijk het goedkopere broertje van de MRD Dorado Carbon. De Pro heeft aluminium poten en geruikt verder exact hetzelfde binnenwerk als de MRD. Door toepassing van het meer hufter proof aluminium, wordt de Pro daarmee meer een vork die volgens Manitou ook geschikt is voor freeride en big mountain werk (wat dat dan ook moge zijn) en niet langer alleen een DH-race only vork, wat de MRD wel is.

De demping in de vork geschied middels het beproefde TPC+ systeem voor het bekende 'bottomless' gevoel. Een grote luchtkamer vormt in deze vork het veer-medium, zodat de karakteristiek vrij eenvoudig op de rijder afgesteld kan worden. Daarnaast heeft de Pro wat andere features meegekregen, zoals het ventiel bovenop de veerpoot in plaats van bij de remschijf en verbeterde kabeldoorvoer. De vork is zowel geschikt voor 26" als 29". De Dorado's werden mondjesmaat al gemuteerd voor de grotere wielmaat, maar nu is deze optie dus af-fabriek leverbaar. De vork brengt slechts 2971 grammen op de weegschaal.Naast de Dorado Pro zijn ook de Circus Expert en Comp dirtjump vorken nieuw in het programma. Beide zijn specifieke dirtjump vorken met stugge staalveren en 20 millimeter steekas en 32 millimeter binnenpoten. De staalveren worden daarnaast ondersteund met het zogenaamde 'Air Preload' systeem, waarmee je de veerkarakteristiek nog verder kunt tweaken. Beide vorken zijn alleen leverbaar met een 1 1/8" stuurbuis. Met name de geclaimde 2133 gram voor de Expert is weinig voor een DJ vork.

De fabrieksrijders Mike Montgomery, Dustin Greenall en Nick en Ryan Meyer rijden er al een tijdje mee rond. Zolang zij niet opgenomen worden in het ziekenhuis, hoeven we ons over de sterkte van de vork geen zorgen te maken...Bron:
Persbericht Manitou en www.pinkbike.com

Geplaatst door:  Steelboy   5 reacties

© 1999-2008 Dirty Pages · Privacybeleid · Gebruiksvoorwaarden · Adverteren · Contact