Information about Dirty Pages in English
Nickname   Wachtwoord 
Nieuws Selle Italia Monolink

 21-12-2009   18:46

Het wiel is al jaren geleden uitgevonden en in essentie verandert er ook niet veel aan de al oude principes van de fiets. Ontwerpverbeteringen vinden we dan vooral terug op detailniveau. Zo zag Selle Italia nog een mogelijkheid de verbinding tussen de zadelpen en het zadel te verbeteren.

Er zijn al sinds wat jaren meerdere alternatieve zadelpen-zadelverbindingen waar extra sterkte als troef wordt uitgespeeld, maar daar wordt ook een flinke concessie gedaan aan het comfort die traditionele zadelrails met zich mee brengen. Het nieuwe Monolink principe van Selle Italia vormt hierin een uitzondering. In plaats van de twee traditioneel in lengte richting parallel lopende rails, zijn de Monolink zadels voorzien van slechts één carbon rail ter hoogte van de klemming van de zadelpen. Deze 'monorail'l is voorzien van een sleuf in lengte richting. De klemming van de zadelpen grijpt rond deze uitsparing de rail volledig vast.Dit nieuwe klemsysteem zou méér verstelbaarheid geven in zowel lengte als kantelhoek en is lichter bij méér comfort. Eveneens is de torsiestijfheid van de verbinding met 30% toegenomen ten opzichte van de traditionele zadelrailklemming en is het geheel beter bestand tegen grote klappen als gevolg van bijvoorbeeld een valpartij. Bij veel van de traditionele carbon zadelrailsconstructies blijkt dit een zwak punt.

Vooralsnog levert Selle Italia twee zadels met het Monolink concept; de standaard SLR Monolink Team Edition voor €197,00 en de Flow versie met anatomische 'cutouts' voor €206,00 met een gewicht van respectievelijk 130 en 125 gram. Beide zadels zijn alleen leverbaar met een wit zadeldek.

De Monolink zadelpen kost €205,00 en is leverbaar in de diameters Ø31.6 en Ø27.2 bij lengtes van 300 en 350 millimeter met een gewicht vanaf 155 gram.

SLR Team Edition Flow


Meer informatie: www.selleitalia.com

Geplaatst door:  DeKerfs   2 reacties

© 1999-2008 Dirty Pages · Privacybeleid · Gebruiksvoorwaarden · Adverteren · Contact