Information about Dirty Pages in English
Nickname   Wachtwoord 
Nieuws EHBE Second Edition; Framebuilders Build-Off!

 16-12-2009   21:27

Vorig jaar vond van 8 tot 10 mei in het Duitse Schwäbisch Gmünd de eerste European Handmade Bicycle Exhibition plaats. Deze eerste editie werd voorzichtig begonnen, maar bleek een groot succes! Logisch dat dit evenement dan ook een vervolg krijgt met een tweede editie in 2010 en er dus een jaarlijks evenement in de maak is. De tweede editie vindt plaats van 21 tot en met 23 mei en zal eveneens plaats vinden in het congrescentrum van Schwäbisch Gmünd en zal wederom een verzameling worden van een diversiteit aan kleinschalige amateur en professionele framebouwers die je doorgaans niet zult vinden op de BikeMotion of EuroBike.

Net als bij een eerste date werd er vorig jaar door menig exposant nog wat voorzichtig afgetast bij de creaties van de collega framebouwers. Door de relaxte sfeer werd het echter al snel een evenement dat gedragen werd door de gezamenlijke passie en creativiteit van menigeen en ontstonden er nieuwe vriendschappen gebaseerd op wederzijdse bewondering voor elkaars creaties. Om dit extra cachet te geven zal de tweede editie opgeluisterd worden door een ware 'Framebuilders Build-Off'.

Caspar Drenth van LeCadre Custom Bicycles legt uit: "Het idee is op de EHBE 2009 ontstaan. Eigenlijk om tussen Kris (Christoph Vacheron van Julie Racing Designen) en mij een 'creatieve flow' op te wekken. Ondertussen is het uit de hand gelopen. Een deel van de EHBE website is inmiddels aan deze build-off gewijd. We gaan periodiek op de EHBE website verslag uitbrengen en op onze Flickr.com pagina's en blogs zal ook vaak verslag gedaan worden van de vorderingen."Kris en Caspar hebben gezamenlijk regels opgesteld waaraan de fiets en de totstandkoming daarvan, moet voldoen. Zo mag de framebouwer geen hulp krijgen bij de eigenlijke framebouw en moet de bouw geheel plaats vinden in de eigen werkplaats. Dit alles natuurlijk deels met een knipoog, maar vooropgesteld staat dat de build-off een demonstratie zal zijn van inzichten en vakmanschap van elke framebouwer. De build-off begint in januari en de fietsen zullen uiteraard op de EHBE onthult worden.

Hier nog vrienden; Caspar en Kris, vanaf januari 'Caspar vs. Kris'....


Meer informatie: www.e-h-b-e.eu

Weblog LeCadre: lecadreframebuilding.blogspot.com
Weblog JRD: julieracingdesig.canalblog.com

Geplaatst door:  DeKerfs   20 reacties

© 1999-2008 Dirty Pages · Privacybeleid · Gebruiksvoorwaarden · Adverteren · Contact