Information about Dirty Pages in English
Nickname   Wachtwoord 
Nieuws WTB Kodiak 29er DH band

 09-11-2009   19:15

Dat 29" wielen niet slechts voorbehouden zijn aan cross country hardtails moge duidelijk zijn. Al jaren pionieren diverse merken met full suspension frames, niet alleen voor cross country, maar ook voor all mountain en zelfs freeride toepassingen. Sommigen gaan nog verder en doen verwoede pogingen om volwaardige downhillfietsen met 29" wielen te bouwen.

Zo presenteerde Intense' Jeff Streber onlangs nog zijn 29" versie van de 951 downhillracer. "I did it because I could", aldus Jeff. De bottleneck zat hem lange tijd in de beschikbaarheid van banden voor deze discipline. Op Strebers prototype 2951 zijn prototype WTB Dissent banden met een breedte van 2.5" terug te vinden. Dat WTB duidelijk iets ziet in de groots geschoeide downhillers wordt verder bewezen door de komst van de nieuwe Kodiak 29er band.


Tezamen met Chris Sugai van Niner Bikes werd de 2.5" brede Kodiak ontwikkeld om de vraag naar aggressieve, volumineuze banden voor stevig freeride en downhill gebruik te beantwoorden. De band is gemaakt van WTB's High Grip DNA™ op een carcas met versterkte zijkanten voor een betere bescherming tegen doorstootlekrijden. Met 1400 gram is het geen lichtgewicht, maar ligt de focus dus vooral op grip en sterkte voor het ruigere werk.

De band is voorlopig exclusief verkrijgbaar via de webwinkel Niner Bikes. Niner's full suspension programma omvat momenteel naast de R.I.P. 9 enduro fully met 114 millimeter veerweg ook de met 140 millimeter veerweg uitgeruste W.F.O. 9. voor het all mountain segment. Met de nieuwe, voorlopig exclusief door het merk gevoerde WTB Kodiak band geeft Niner ons reeds te denken dat we spoedig een 29" downhillfiets van ze kunnen verwachten...

Geplaatst door:  DeKerfs   12 reacties

© 1999-2008 Dirty Pages · Privacybeleid · Gebruiksvoorwaarden · Adverteren · Contact