Information about Dirty Pages in English
Nickname   Wachtwoord 
Nieuws Easton roept EA30 stuurpen terug!

 22-10-2009   16:40

Easton heeft recentelijk een potentieel veiligheidsprobleem ontdekt bij de EA30 stuurpennen met de 4-bouts stuurbevestiging. De pennen kunnen hierdoor scheuren en tijdens gebruik breken en daarom roept Easton alle EA30 4-bouts stuurpennen terug welke geproduceerd zijn in 2007, 2008 en 2009.

De stuurpennen voldoen aan alle noodzakelijke veiligheidstests, maar bij strenge veiligheidstesten van Easton zelf is het gebrek aan het licht gekomen. Om de consument een absoluut veilig product te garanderen roept Easton de betroffen stuurpennen terug en worden kostenloos vervangen voor versies die wel voldoen aan de strengere tests.

De betreffende EA30 stuurpennen zijn zowel los verkocht als wel gemonteerd op complete fietsen.Hoe herken ik een stuurpen die vervangen moet worden?
De productiedatum geeft aan welke stuurpennen in aanmerking komen voor de terugroepactie. De productiecode is te vinden aan de zijkant van de stuurbuisklemming, nabij de onderste bevestigingsbout. De productiecode geeft de maand aan waarin de pen is geproduceerd (aangeduid met de letters A – L) en het jaar waarin deze geproduceerd is (aangeduid met een enkel cijfer).Wat te doen?
Consumenten moeten onmiddellijk stoppen met het gebruik van fietsen waarop de betreffende stuurpen is gemonteerd. Wanneer de stuurpen los gekocht is moet men contact opnemen met een geautoriseerde Easton dealer, of de Easton distributeur. Indien de stuurpen op een complete fiets gemonteerd zat, neem dan contact op met de dealer waar de fiets gekocht is. Alle betroffen stuurpennen zullen worden vervangen door nieuwe exemplaren, waarbij Easton alle kosten samenhangend met het vervangen hiervan, voor rekening nemen.

Voor nadere details over de betroffen stuurpennen en het localiseren van de productiecode, zie het PDF document op de website van Easton, of neem contact op met importeur via de website www.veltec.com of via het telefoonnummer +31 (0) 40 2013030.

Geplaatst door:  DeKerfs   4 reacties

© 1999-2008 Dirty Pages · Privacybeleid · Gebruiksvoorwaarden · Adverteren · Contact