Information about Dirty Pages in English
Nickname   Wachtwoord 
Nieuws NK Fourcross

 05-10-2009   20:21

Op zaterdag 3 oktober werd onder kunstlicht het NK 4X in Groningen verreden. De stralende sterrenhemel en ... niet echt. Hevige windstoten en regen maakten de wedstrijd net dat beetje lastiger. De wind zorgde ervoor dat fatsoenlijk tegen het starthek blijven staan lastig was, terwijl de regen de baan wat meer MTB maakte! Met name de off-camber bocht aan het eind van het parcours werd voor velen een lastige hindernis.

Na de kwalificatieraces werd 's avonds allereerst het NK voor junioren verreden. Appeltje-eitje voor een van de BMX jongens zou je denken, maar toen die met zijn drieën in de eerste bocht gingen liggen, profiteerde XC-er Leo Combee en reed buitenom naar zijn overwinning!

Daarna werden de main races verreden, die naar een plek in de finale voor het NK leidden. De damesfinale werd eerst verreden, waarbij Loes van Westerop het snelst uit het hek kwam en de overwinning niet meer liet glippen, voor Myrte Verstappen en Dirty Pages's eigen 4X babe Kiona Harbers. Bij de heren werd de finale verreden tussen Daniel Prijkel, Joost Wichman, Martijn Scherpen en Geoffrey Tessemaker. Scherpen won de race en werd daarmee de nieuwe Nederlandse kampioen.

Hoewel de wind en de regen de lange dag tot een gure bedoening maakten, had de organisatie het verder alweer stukken beter voor elkaar. Er was een muziekje vanuit de RedBull Hummer, warme (!) catering door de Spareribkoning en bovendien waren er enthousiaste KNWU medewerkers die de heats lekker vlot door lieten lopen. Op naar volgend seizoen!Prijkel vs Scherpen in de semi finals


Joost the Boost


Loes van Westerop wint de race vóór een hevige strijd om plaats twee tussen Myrte Verstappe en Kiona Harbers


Podium dames


Podium heren


Volledige uitslagen zijn te vinden op: www.bikepark.nl

Geplaatst door:  Steelboy   3 reacties

© 1999-2008 Dirty Pages · Privacybeleid · Gebruiksvoorwaarden · Adverteren · Contact