Information about Dirty Pages in English
Nickname   Wachtwoord 
Nieuws Mini-Downhill 2.0 Bergschenhoek

 28-09-2009   18:49

In navolging van het initiatief van mtb-vereniging Bar End van eind maart dit jaar, was het dit keer de beurt aan de mannen van Dirty Hill om op zondag 27 september een open mini-downhill wedstrijd te organiseren, de eerste in hun clubbestaan. Enthousiast geworden tijdens de deelname aan de wedstrijd in Apeldoorn besloot men dat iets dergelijks ook in Bergschenhoek mogelijk moest zijn, met een wedstrijd voor zowel leden als niet-leden.

Het – tijdelijke – parkoers was aangelegd op de achterzijde van de skiberg, bekend van de in het verleden gehouden 4x wedstrijden. Ondanks het geringe hoogteverschil van +/- 40 meter trachtte men toch zo goed mogelijk het gevoel en idee van downhill te benaderen. Hierin werd voorzien door het aanleggen van diverse jumps, flat corners, een off camber sectie, boomstammen en zelfs een heuse roadgap!. Voor alle jumps gold dat er een chickenrun aanwezig was voor deelnemers met een minder groot hart. Gedurende de gehele dag waren in het deelnemersveld alleen maar loftuitingen te horen over wat er op deze ene heuvel was opgebouwd.
Onder haast zomerse weersomstandigheden meldden zich een kleine 60 deelnemers, die na een verkenning te voet en anderhalf uur trainingstijd de gelegenheid kregen om twee keer een tijd te laten klokken.
Na afloop bleek iedereen zich weer reuze vermaakt te hebben en er wordt dan ook alweer stiekem uitgekeken naar volgend jaar en een eventuele kleine competitie, want dat deze wedstrijd een vervolg gaat krijgen, daar is men het wel over eens.

Uitslag heren:

1. Edwin Reijm
2. Ronald Mostert
3. Lars Veenstra

Uitslag dames:

1. Myrte Verstappe
2. Felicia van Leersum

Uitslag jeugd:

1. Floris Snoeren
2. Niels Monteban
3. Koen Broers

En wat foto's:

Tekst en foto's: Mike Lupolalan

Geplaatst door:  Steelboy   9 reacties

© 1999-2008 Dirty Pages · Privacybeleid · Gebruiksvoorwaarden · Adverteren · Contact