Information about Dirty Pages in English
Nickname   Wachtwoord 
Nieuws Ritchey SuperLogic wielsets

 25-09-2009   18:24

In 2008 introduceerde Ritchey een nieuwe high-en componenten groep die boven de WCS componenten werd gepositioneerd. Onder de nieuwe naam SuperLogic werd ruimte gecreëerd om de nieuwste technieken, op veelal het gebied van carbon, toe te passen voor de ultieme lichtgewicht racegeoriënteerde producten. In 2010 wordt het SuperLogic programma aangevuld met twee nieuwe wielsets.

"Probably fastest mountainbike production wheels of the world comes from Ritchey!, aldus Ritchey. Een spreuk die op zijn plaats is, omdat de kersverse Wereld Kampioen Nino Schurter en zijn teamgenoot Florian Vogel de SuperLogic Carbon Tubular wielset met succes naar het podium reden. SuperLogic staat synoniem voor lichtgewicht en de getallen van de nieuwe wielsets bewijzen dit ook. Met 530 gram voor het voorwiel en 660 gram voor het achterwiel zit de hele set voor tubes onder de 1200 gram. De versie voor gewone banden (clincher) weegt nipt 100 gram méér.

Beide wielsets zijn handgemaakt en hebben carbon velgen die volgens het monocoque principe gemaakt zijn met een uni-directionele carbon toplaag. De 28 gaats Center Lock naven komen, net als de spaken, van DT, maar dragen een Ritchey logo. Het voorwiel is leverbaar met een standaard 9 millimeter als ook een 15 millimeter oversized as en adapters voor 6 gaats schijven is eveneens leverbaar.

De nieuwe wielsets zullen in december beschikbaar komen met een iets minder licht prijskaartje. De tubular versie kost € 2099,00. De clincher variant is €20,00 goedkoper.

Meer informatie: www.ritcheylogic.com

Geplaatst door:  DeKerfs   1 reactie

© 1999-2008 Dirty Pages · Privacybeleid · Gebruiksvoorwaarden · Adverteren · Contact