Information about Dirty Pages in English
Nickname   Wachtwoord 
Nieuws World Cup Schladming: DH

 20-09-2009   20:47

Hoewel het Santa Cruz Syndicate team dit jaar met Peat en Minnaar de eerste helft van het seizoen heeft gedomineerd, had Sam Hill op papier de beste papieren om de eindoverwinning in de serie op te eisen. Met een voorsprong van 16 punten op Greg Minnaar en wat meer op Peat, kon Hill vol vertrouwen 'zijn' wedstrijd tegemoed zien. De afgelopen jaren liet hij al zien het parcours op Schladming-Planai te 'ownen' en dat bleek duidelijk uit zijn attitude in de dagen voor de race op zondag.

Bij de dames was het Floriane Pugin die de snelste kwalificatietijd neer had gezet. De concurrentie is echter sterk en dat bleek tijdens de race. Met slechts 0.84 seconden verschil werd ze echter in de finale verslagen door Tracy Moseley, deels Nederlands succes dus met mechanic Sander Gijs! Sabrina Jonnier stelde met haar vierde plek wel de eindoverwinning in het klassement zeker.

Tracy warming up


Pugin with a view to SchladmingDe herenrace bracht de sensatie die het beloofde... Fabien Barel die een tweede kwalificatietijd klokte, kwam in de race niet verder dan een 16e plaats. Ook Gee Atherton kon weinig potten breken met een 13e plek en Mick Hannah had nog last van een griep eerder deze week, zodat een 27e plaats het beste is wat hij kon bereiken.

De Yeti's Gwin en Blinky deden het wel goed. Gwin verbaasde dit seizoen al vaker door op het podium te eindigen en bevestigde met een vierde plaats. Sam Blenkinsop won vorig jaar hier de wedstrijd en zette ook dit jaar een ontzettend snelle tijd neer. Greg Minaar moest 1.3 seconde op hem toegeven en Blinky bleef in de hotseat tot de 'last man down the mountain'... Sam Hill. En Hill deed wat hij moest doen... Met 2.33 seconden voorsprong sprintte hij over de finish om zo zowel deze race als de serie dit jaar binnen te halen.

Hill met het gas vol open...


Sam Blinky, out of control in control!


Greg Minnaar, One Life, maar geen One als eindresultaat dit jaar...


Andrew Neethling, met gebroken hand toch racen, respect!


Tekst en foto's: Coen de Jongh

Geplaatst door:  Steelboy   3 reacties

© 1999-2008 Dirty Pages · Privacybeleid · Gebruiksvoorwaarden · Adverteren · Contact