Information about Dirty Pages in English
Nickname   Wachtwoord 
Nieuws World Cup Schladming: XC & 4X

 20-09-2009   11:56

Op een triple event is de zaterdag traditiegetrouw het toneel van de XC wedstrijden en de 4X finales. De zonovergoten dag beloofde in ieder geval een mooie setting voor beide evenementen, met veel Nederlanders aan de start. Zo had de KNWU deze wedstrijd in het opleidingsprogramma gezet en een brede groep de mogelijkheid gegeven om hier te rijden. Met 3 junioren, 4 elite dames en 10 elite heren was Nederland goed vertegenwoordigd.

De junioren deden het zeker naar behoren, met Michiel van der Heijden die vanuit een plek in de top tien de eerste ronden, uiteindelijk naar een derde plek reed en met Anne Terpstra en Rozanne Slik op respectievelijk plaats 5 en 7 biedt de toekomst perspectieven.

Nederland op het podium: Michiel van der Heijden


En nog eentje...


Anne Terpstra op weg naar haar 5e plek


De dames en heren elite deden helaas niet mee voor de ereprijzen. Met Jelmer Pietersma op een 39e plek en Henk Jaap Moorlag op 53, die beiden toch wel een serieus potje kunnen rijden, is te zien dat de top echt hard rijdt. Irjan Luttenberg was derde Nederlander en was direct na de start al betrokken in een valpartij. Nadat hij op het WK ook al niet tevreden was met zijn resultaat, baalde hij uiteraard ook hiervan.

Jose Antonio Hermida, als hij wint, betekent dat gratis bier 's avonds!


Julian Absalon, halverwege de race uitgestapt... en toch weer niet... en daarna weer wel... 's avonds deed ie er nog een schepje bovenop en moest zijn vriendin hem uit de kroeg slepen!


Elisabeth Osl, de trots van Oostenrijk


Jelmer Tuuterdetuut Pietersma


Ruben Ruzafa Cueto... wie?! Ruben Ruzafa Cueto! Reed zomaar naar een tweede plek...


Irjan Luttenberg in de achtervolging na een eerdere crash


Na de hoogtepunten van de morgen en middag, was het 's avonds aan de 4-crossers om de dag af te sluiten met een mooie show. Naar goede traditie werd deze uiteraard weer in kunstlicht verreden, terwijl de training ervoor nog in prachtig licht verreden werd. Laten we het er maar op houden dat het schema van een dergelijk weekend zo druk is, dat het niet anders kan...

Bij de heren was Nederland's hoop gevestigd op Joost 'The Boost' Wichman. Zijn Boost was echter te krachtig voor de eerste bocht, zodat ie em keer op keer niet hield, maar toch de finale haalde. Daar reed hij zij aan zij met Graves op, tot hij in de derde bocht onderuit schoof. De 4e plaats was ditmaal waar hij genoegen mee moest nemen.

Graves nr 1


Romain Saladini kon niet meer doen dan genoegen nemen met een tweede plaats hier.


Anneke dolgelukkig na haar dubbele overwinning!


Overall podium: Rinderknecht, Wichman, Graves, Saladini en Dan Atherton


Podium dames


Bij de dames hoefde Anneke Beerten eigenlijk alleen maar bij de eerste 5 te eindigen om de overwinning overall binnen te halen. Kat in het bakkie... helemaal nadat Jill Kintner zich in de 1/4 finales al direct eruit reed. Jill droop af en verscheen later niet eens meer op het podium... In de finale had Anneke voornamelijk af te rekenen met Anita Molcik, die de halve finales wel voor Anneke wist te eindigen. Niettemin hield ze haar hoofd koel en haar lijn strak en won zo naast de overall titel ook deze laatste wedstrijd, mooie dubbel als afsluiting!

Wat viel verder nog op? Behalve Oostenrijkers die af en toe nog een beetje in '40-'45 zijn blijven hangen...? Nou, euh... Josh Bryceland die zijn beste Jim Morrison immitatie doet... en Steve Peat die totaal geen interesse toont in de XC wedstrijd op het scherm achter hem.


"Come on baby light my fire..."


Peaty no-XC


"No, look... the track is over there"


Joost the Boost breakie breakie...


Michael Prokop, fastest qualifier, first favorite out...


Nica on course...


Karin Groen, echt fijn he, shirtjes die helemaal open kunnen!


Dirty Kiona goes Kabush style!


Michiel van der Heijden in achtervolging op Julian Schelb... die gaat ie de komende jaren vast nog een paar keer tegen komen.


Rozanne Slik op de lange off-camber afdaling naar de finish


Tekst en foto's: Coen de Jongh

Geplaatst door:  Steelboy   31 reacties

© 1999-2008 Dirty Pages · Privacybeleid · Gebruiksvoorwaarden · Adverteren · Contact