Information about Dirty Pages in English
Nickname   Wachtwoord 
Nieuws World Cup Schladming: day 2

 18-09-2009   20:46

Voor vrijdag was er in Schladming zon besteld en zowaar kwam die ook opdagen! Af en toe met een uurtje pauze, maar toch... het regende de hele dag niet. De dag stond in het teken van DH kwalificatie en 4X kwalificatie. Sam Hill heeft vaker laten zien dat Schladming zijn parcours is, ook vandaag had de Australier geen greintje twijfel over wie de snelste was. De kwalificatietijd liet er ook geen twijfel over bestaan: met 3 seconden voorsprong op nummer 2, Fabien Barel en met Brendan Fairclough op de derde stek. Belg Vink kwalificeerde zich 'gewoon' op een 32e plaats!

De 4X kwalificatie werd WEDEROM onder prachtige lichtomstandigheden verreden, ondergaand zonnetje met als resultaat een mooi strijklichtje. Jammer dat morgenavond de finales weer in het donker verreden worden en dat dat gewoon k-foto's oplevert...
Bij de heren stelt Prokop orde op zaken door de snelste tijd te klokken. Op 8 honderste gevolgd door Graves, die op zijn beurt Romain Saladini weer voorblijft. Joost Wichman kwalificeert zich op een 4e plaats, Jurg Meijer 18e, Joey 44e en Jeroen Neus 99e.

De dameskwalificatie werd gewonnen door Jill Kintner voor Anita Molcik en Anneke Beerten. Fionn Griffiths startte niet wegens een blessure.

Leuke anekdote van de dag: op de vraag van Karin Groen "wat ze ook alweer op haar bidon moest schijven (water / voeding)", antwoorde Jelmer Pietersma "nou, euh... dorst + voeding en of je even aan wil geven hoeveelste ik lig, nou groetjes he! En xxx-jes..." waarna Karin al haar bidons ging decoreren met tekeningen en verhaaltjes.

Op speciaal verzoek van Anneke Beerten, ook in deze editie weer wat niet al te serieuze foto's...

"Kende nie eens een pasfotooke van mijn schieten?"


Rafa Alvarez, wat is er mis met zijn fiets...?!


"Errr... eerst poepen... of trainen... of toch maar even poepen...?"


"Eigenlijk is downhillen best stom... ik ga wel muziek luisteren..."


Tekst en foto's: Coen de Jongh

Geplaatst door:  Steelboy   10 reacties

© 1999-2008 Dirty Pages · Privacybeleid · Gebruiksvoorwaarden · Adverteren · Contact