Information about Dirty Pages in English
Nickname   Wachtwoord 
Nieuws Felt Bicycles vanaf nu in Nederland

 16-09-2009   18:29

Op de EuroBike werd het nog eens bevestigd dat het nog niet zo slecht gaat met de fietsenbranche. Tel daarbij op dat nieuwe merken, of merken nieuw voor onze markt, de jongste jaren steeds gemakkelijker voet aan grond lijken te krijgen bij de Nederlandse (en Belgische) dealers en het mag haast geen verrassing zijn dat er nog steeds nieuwe namen op het toneel verschijnen.

Sinds 2008 importeert het Belgische bedrijf Van Der Wal NV het Amerikaanse merk Felt Bicycles voor de Belgische markt en vanaf begin september is daar de Nederlandse markt aan toegevoegd. Op de EuroBike is reeds een start gemaakt met het opzetten van een Nederlands dealernetwerk.

Hoewel de naam Felt ergens Duits klinkt, is het een Amerikaans bedrijf, opgericht door Jim Felt die zijn carrière in de fietsenbranche in 1989 begon met de bouw van triathlon frames. Het was Felt's kennis op het gebied van fietsen dat het bedrijf Easton Sports wilde gebruiken om de fietsenindustrie in te komen. Van 1994 tot 2000 werkte Felt vervolgens onder de vleugel van Answer Products, waarna Felt Bicycles als zelfstandig merk in 2001 werd opgericht.

Inmiddels is het merk uitgegroeid tot een volwaardige aanbieder van sportieve fietsen in nagenoeg alle categorieën en raakt de Europese markt bekend met de naam welke furore onder de vlag van het Garmin Slipstream UCI Pro Team. Naast een uitgebreid assortiment aan cruiser fietsen, zien we in Felt's 2010 line-up veel aandacht voor de high-end carbon en aluminium racefietsen en mountainbike hardtails, als ook de full suspensions welke voorzien zijn van het gepatenteerde Equilink veersysteem.Een grote selectie uit het programma van Felt zal direct leverbaar zijn. De iet wat meer exotische modellen kunnen met een levertijd van ongeveer twee weken eveneens geleverd worden vanuit het Europese kantoor van Felt in Duitsland, waarmee feitelijk het hele programma van Felt beschikbaar is voor de Nederlandse markt.Meer informatie: www.feltbicycles.com

Geplaatst door:  DeKerfs   4 reacties

© 1999-2008 Dirty Pages · Privacybeleid · Gebruiksvoorwaarden · Adverteren · Contact