Information about Dirty Pages in English
Nickname   Wachtwoord 
Nieuws Veltec dealershow 2010

 29-08-2009   18:04

Vanaf komende dinsdag vindt in Friedrichshafen de EuroBike plaats, al waar we dé nieuwtjes voor 2010 verzameld zullen zien. De Nederlandse importeur van high-end fietsen en onderdelen, Veltec, gaf afgelopen week zijn dealers al een voorproefje van wat zij aan nieuwigheden voor 2010 in het programma hebben. Wij gingen ter plaatse om eveneens een blik te werpen.

Vooral gekend en bekend van de racefietsen; het Italiaanse Wilier. Aluminium, carbon en allerlei combinaties daarvan in hardtail en full suspension vorm. Alles overgoten met een onmiskenbaar Italiaans sausje.

Easton breidt haar wielenprogramma uit met de Haven. Een lichtgewicht (1680 gram voor 26") All-mountain specifieke wielset in 26 en 29" formaat, voorzien van een aluminium tubeless ready velg en CNC vervaardigde naven voorzien van boterzachte industrielagers.
Eigenwijs, eigenzinnig, apart.. termen die bij het Zwitserse BMC niet mistaan. Veltec zet komend jaar in met een breder gamma van BMC met zowel enkele eigenzinnige en lichtgewicht carbon racefietsen als ook minstens zulke eigenzinnige carbon én aluminium mountainbikes met amper een ronde buis te vinden.
Veltec toonde Intense nieuwe DH racebak; de opvolger van de Socom, de 951. Misschien geen verkoopkanon in Nederland, nietemin gewoon verkrijgbaar, net zoals de overige modellen uit Jeff Streber's stal, waaronder de 29er versie van de Spider. Naar verluidt wordt het programma binnenkort nóg verder uitgebreid met 29er versies van de huidige line-up!
Nieuwe kleuren en designs bij THE Industries


Tekst: Jeroen van den Brand
Foto's: Coen de Jongh

Geplaatst door:  DeKerfs   2 reacties

© 1999-2008 Dirty Pages · Privacybeleid · Gebruiksvoorwaarden · Adverteren · Contact