Information about Dirty Pages in English
Nickname   Wachtwoord 
Nieuws Abra Cadabra: Kona 2010

 08-08-2009   12:35

Kona presenteert vandaag haar 2010 modellen met een geheel vernieuwde website. 2010 is voor Kona het 22e modeljaar met maar liefst 78 modellen, waarvan 14 geheel nieuwe. De bestaande modellen zijn praktisch allemaal herzien en verbeterd. Gemiddeld over de gehele collectie genomen is er een gewichtsbesparing van 8%.
Kona geloofd erg in scandium als lichtgewicht framemateriaal wat dan ook terug te vinden is bij veel modellen. Ook zien we veel gladde lasnaden op de frames.

Cross Country

De Kula serie heeft een nieuw frame gekregen met een geïntegreerd balhoofd. Met de Hei Hei 100 is de Hei Hei nu ook leverbaar met 100mm veerweg.
Het gebruik van lichtgewicht scandium zien we niet alleen bij de Kula Deluxe maar ook bij de King Kahuna voor wie liever iets grotere wielen heeft. 29 inch om precies te zijn.All mountain

De Dawg wordt vanaf nu vergezeld met een compleet nieuw model: de Cadabra. Deze is voorzien van een scandium frame met Kona’s Magic Link techniek. Dit model is ontwikkeld in samenwerking met Brake Therapy. Met 150/160mm veerweg en Magic Link is dit een serieuze do-it-all bike. Mocht de Cadabra nog niet genoeg zijn dan is er ook de Abra Cadabra met een nog betere afmontage. Kona’s modelnamen-afdeling heeft weer goed haar best gedaan!Downhill/Dirt

De Stab modellen zijn fors in gewicht verlaagd met meer dan 1,3 kilo voor bijvoorbeeld de Stab Supreme. Daarnaast is het frame nu aangepast met een tapered geïntegreerd balhoofd om de hoogte van het balhoofd te verkleinen.De CoilAir modellen zijn volledig opnieuw ontworpen en nu lichter, stijver en sterker. Ook hier zien we een tapered geïntegreerd balhoofd. Verder zien we standaard Hammerschmidt versnellingen op de Stinky Deluxe.
Het betaalbare Kona Stuff dirt model is weer terug van weggeweest en de Cowan heeft met de Cowan 2-4 een klein broertje gekregen voor dirters van lagere leeftijd.
De Bass straalt enkel minimalisme uit, maar dan wel van het meest gepolijste soort.Cyclecross

Singlespeed cyclecross? Waarom niet hebben ze bij Kona gedacht. En ze creëerden de Major One, voorzien van een scandium frame met horizontale dropouts.
Ook de cyclecross modellen moeten het met minder gewicht doen. Zo weegt een Major Jake nu 8,1 kg.Race

De Band Wagon is de nieuwe broer van de Paddy Wagon met betere specificaties. En voor nog meer eye candy is er nu de Grand Wagon. Deze is voorzien van een frame met lugs en afgemonteerd met stijlvolle componenten.
Ook is er bij de race modellen gewicht afgesnoept. De stalen Haole weegt slechts 7,6 kg! Tijdrijders en triathleten kunnen nu bij Kona terecht voor de Kona TT.Asphalt

Voor op de weg, ‘asphalt’, gaat Kona natuurlijk door met de AfrikaBike, nu al in de derde versie. Van elke twee AfrikaBike’s welke worden verkocht wordt er één gedoneerd aan een project in Afrika.
Nieuw is ook de WorldBike, een betaalbare fiets voorzien van 3 naafversnellingen voor elke stadsrit, waar ook ter wereld.
De Dr. Fine is een minimalistische stadsfiets eveneens voorzien van naafversnellingen en zelfs schijfremmen. Nog niet snel genoeg? Dan is er nu een supersnelle stadsracer: de SuperDew. Deze is voorzien van een scandium frame met carbon onderdelen en schijfremmen.Lisa

De Lisa modellenlijn voor dames is uitgebreid met de Minxy, speciaal voor dames met lef! Dit freeride model is geïnspireerd op de Stinky Six en aangepast aan de wensen van de stoere vrouw.
Mocht je enkel en alleen een jurk of rok dragen dan is de Dr. Lisa misschien een goed idee. Dit is een aangepaste Dew met een lagere bovenbuis.Frames

Voor wie liever zijn of haar fiets helemaal zelf opbouwt, zijn er nu drie nieuwe frames: De Kilauea, een carbon hardtail. De Lacondeguy Inc, een stalen dirt jumper. En als laatste The Rat, een stalen baanframe.

Zoals je hebt kunnen zien is er echt voor iedereen wat wils en zelfs meer dan dat. Dus zelfs voor de slopestyle rijder met kinderen, welke op vrijdagochtend het liefst aan singlespeed cyclecross doet om daarna boodschappen te halen met de AfrikaBike. De modellen zullen op de Eurobike worden gepresenteerd aan het grote publiek.

Kijk voor alle modellen op: www.konaworld.com

Geplaatst door:  Ruben   3 reacties

© 1999-2008 Dirty Pages · Privacybeleid · Gebruiksvoorwaarden · Adverteren · Contact