Information about Dirty Pages in English
Nickname   Wachtwoord 
Nieuws Bike Infection Kaprun: XC reinvented!

 07-08-2009   15:41

Soms zijn dingen heel eenvoudig: als Mozes niet naar de berg komt, dan komt de berg naar Mozes. Zo werkt het ook bij cross-country wedstrijden, we zien te vaak dat deze op afgelegen, publieksonvriendelijke locaties plaats vinden en het publiek dus ook schitterd door afwezigheid. Hoe het anders kan, werd gisteravond getoond tijdens de XC Battle tijdens het Bike Infection weekend in het Oostenrijkse Kaprun.De XC Battle is feitelijk een kort XC rondje door het stadscentrum, met enkele natuurlijke hindernissen en enkele aangelegde obstakels. Het race-format wordt geleend van 4X / BMX en we hebben feitelijk een XC sprint wedstrijd met spectakel! Ook het Trek - Bart Brentjens team was met team captain Bart Brentjens, Jelmer Pietersma, Tim Wijnants en Frank Beemer uitgerukt om aan deze wedstrijd mee te doen, in combinatie met de XC sprint en marathon in Ischgl in de dagen erna.Bart viel helaas in zijn eerste ronde al uit vanwege een lekke band. Frank en Tim kwam tot de halve finale, maar van het team was het uiteindelijk Jelmer Pietersma, die een plaats in de finale wist te halen. Helaas was zijn start niet goed genoeg om als een van de eersten de eerste bocht door te komen en liet degene voor hem daarna een gat vallen. Een opgebouwde inhaalrace bracht hem uiteindelijk van plaats 6 terug naar plaats 4.

Dat een dergelijk wedstrijd formaat aanspreekt, mag duidelijk zijn, getuigende een Nederlands team wat hier nota bene heen komt, diverse andere (sub)toppers uit Zwitserland en Hongarije en het feit dat het hele dorp uitgelopen was voor deze race.

Nu hebben we in Nederland, met name in het zuiden des lands, ook dergelijke streetraces voor mountainbikers. Dit gaat echter vaak gepaard met een kermis en de nodige biertenten. Waarschijnlijk om meer zeker te zijn van publiek. In Kaprun had men geen kermis of grote biertenten nodig; het parcours en de races ansich waren voldoende om het publiek in grote getalen aan te laten stromen. Wie gaat zoiets in Nederland neer zetten?!Tekst: Coen de Jongh en Jeroen van den Brand
Foto's: Coen de Jongh

Geplaatst door:  Steelboy   15 reacties

© 1999-2008 Dirty Pages · Privacybeleid · Gebruiksvoorwaarden · Adverteren · Contact