Information about Dirty Pages in English
Nickname   Wachtwoord 
Nieuws Joost Wichman wint zijn 3e World Cup!

 03-08-2009   08:39

Joost Wichman is geen onbekende op deze site. De historie gaat terug naar het WK in Livigno 2005, alwaar hij toen met Jurg Meijer en Ivo van der Putten uit het niets aan de start stond. Sindsdien is de naam Wichman niet meer uit de bikewereld weg te denken. Na enkele jaren, waarbij het resultaat er maar niet uit leek te willen komen, laat Joost dit jaar zien consistent te kunnen zijn en wint in Bromont afgelopen weekend alweer zijn derde Wereldbeker wedstrijd van het seizoen. Dirty Pages stuurde een postduif naar Canada, om de ins- en outs te horen.Dit is wat Joost te zeggen had:
"Vorige week de wereldbeker in Mont Sainte Anne gereden, dat ging op zich wel redelijk. Ik zat daar niet zo lekker in mijn vel als deze week in Bromont. In de halve finale liep het daar dan ook niet zoals ik verwacht had. Atherton gaf me een duw in de eerste bocht waardoor ik uit balans kwam en veel snelheid verloor. Rafa haalde me vervolgens in, maar toen ik hem probeerde terug te pakken, verschakelde ik me en ging ik bij de Pro-lijn op mijn plaat. In de kleine finale lag ik dik eerste, maar kreeg een klapband in de rockgarden. Uiteindelijk toch nog 6e.. niet slecht!

In Bromont voelde ik me lekker. Samen met R.S.P. teamgenoot Slavik donderdag de eerste training op het parcours gedaan, dat liep meteen lekker. Niet dat het parcours nu zo fijn was, maar ik had gewoon een goed gevoel met de fiets en alles wat ik probeerde lukte eigenlijk. Vrijdag tijdens de kwali had ik een goede run, helaas drifte ik te ver door in de bocht voor de Pro-lijn. Mijn achterwiel haalde me bijna in, lijkt me niet helemaal de bedoeling! Hierdoor haalde ik de laatste grote sprong niet lekker en verloor wat tijd. Een 7e plek in de kwali is niet bijzonder slecht.

De race dan op zaterdagavond. Zoals verwacht zou de baan veel problemen geven. De leider in iedere race nam op het eerste stuk de verdedigende binnenlijn, de buitenlijn was echter sneller waardoor er veel rare situaties ontstonden, veel crashes en zo. De eerste bocht was echt een zelfmoord bocht! Iedere race gingen er hier ook de nodige mensen plat.
Mijn eerste heat zat ik bij Fischi. Meteen na de start schoot ik uit mijn clicks.. kwam als 4e in de eerste bocht, ik kreeg het wel effe benauwd, maar wist toch redelijk makkelijk 2 mensen te passeren. Graves ging in de eerste ronde er al uit door een eigen fout. In de 2e heat zat ik weer bij Fischi en 2 gevaarlijke downhillers (Derbier kwali 2e en JD). Ik wist dat ik in de eerste bocht een goede lijn moest rijden om de anderen van me af te houden. Uit het hek lag ik voorop, ik hield daarna een beetje in om niet te ver weg te lopen voor de eerste bocht om zo de anderen niet de kans te geven mij te high-lowen. Dit werkte goed en ik kon makkelijk als 1e naar de streep rijden. In de andere kwart vlogen Roger en Saladini eruit. Dit betekende dat ik goede zaken kon doen voor de tussenstand. Daaraan denkende gaf ik mezelf natuurlijk wel meer onnodige druk, sukkel die ik ben!

In de halve finale zat ik bij R.S.P. mate Slavik. We hadden afgesproken dat ik op 1 ging staan en hij op 4, om zo het hele veld in te sluiten op het 1e stuk. Zo gezegd, zo gedaan. Wij samen als 1 en 2 de eerste bocht uit. Helaas maakte Slavik een fout in de rockgarden waardoor hij op zijn plaat ging.
In de finale kwam ik Prokop en Atherton tegen en een amerikaan (Ropelato, red.) die door vies rijden in de finale is gekomen. Die gast had al 2X een rode kaart moeten hebben, onbegrijpelijk dat de UCI niet ingrijpt! Ik stond op baan 2, ik wist dat als ik wilde winnen ik moest zorgen dat ik uit het gedrang bleef in de 1e bocht. Na dat de gate gevallen was, kon ik Prokop afsnijden en als 1e de bocht in- en uitduiken. Achter mij duikten ze er ook in, alleen wel allemaal over elkaar, hahaha! Ik had dit niet door dus ging volle bak door en crashte nog bijna in mijn uppie 50 meter voor de rest. Toen zag ik de voorsprong die ik had en wereldbeker nummer 3 was in de pocket!
Nu is het voorbereiden op de WK in Australie en de wereldbeker finale in Schladming."


Joost zijn verdere voorbereidingen kun je volgen via JoostWichman.com en via Twutter.

Geplaatst door:  Steelboy   11 reacties

© 1999-2008 Dirty Pages · Privacybeleid · Gebruiksvoorwaarden · Adverteren · Contact