Information about Dirty Pages in English
Nickname   Wachtwoord 
Nieuws World Cup Bromont XCO / DHI/ 4X

 31-07-2009   20:13

Na de World Cup in Mont Sainte Anne is het dit weekend de beurt aan het iets zuidelijker gelegen Bromont, eveneens in het franstalige Quebec. Bromont is met name bekend als ski- en golfoord, met het chique Chateau-de-Bromont als officieel hotel van het evenement. Naast dit erg sjieke Chateau, heeft Bromont nog een aantal interessante plekken: zo zijn er verdeeld over het gebied meerdere hippy-achtige back-to-nature Hostels, waar een groot deel van de rijders en pers verblijft. Degenen die in de uithoeken zitten, kunnen zeker meepraten over het gratis WiFi, wat de snelheid heeft van een 36k6 modem. Ook is er een BMX track en een fietsovaal waarop je doorgaans gewoon toegang hebt en tot slot is er het Outlet centrum aan de rand van het dorp, waar je merkkleding tegen spotprijzen kunt halen.

Bromont host dit jaar alle drie de disciplines. Op het onderdeel DH zijn inmiddels de kwalificaties voor de dames verreden. Ditmaal klokt Tracy Moseley de snelste tijd, voor de francaises Ragot en Pugin. Sabrina Jonnier noteert 'slechts' een vijfde tijd. De heren kwalificatie is nog aan de gang op dit moment van schrijven, maar het ziet er naar uit dat Fabien Barel de snelste tijd neerzet, gevolgd door Sam Hill en Grag Minnaar. Ook 4X specialist Jared Graves doet mee aan de DH nu hij de 4X serie al in de pocket heeft, hij noteert tot nu toe slechts een 53e tijd.

De 4X kwalificatie vind vanavond plaats, rond middernacht zullen de kwalificatietijden daarvan bekend zijn. Het parcours, wat vorig jaar nieuw aangelegd is, is nauwelijks gewijzigd, maar schijnt dit jaar wat beter gezet te zijn en daardoor beter te lopen.

Het XC rondje is voor wereldbeker begrippen kort, slechts 4,9 km met 200 hoogtemeters. Volgens de foto's die over het net zwerven is het parcours dit jaar nog technischer geworden en houdt Bromont daarmee de naam die Canada heeft opgebouwd vanwege hun technische rondjes, hoog.

Geplaatst door:  Steelboy   13 reacties

© 1999-2008 Dirty Pages · Privacybeleid · Gebruiksvoorwaarden · Adverteren · Contact