Information about Dirty Pages in English
Nickname   Wachtwoord 
Nieuws Nieuwe mountainbikeroute Apeldoorn

 24-07-2009   11:42

Nederland is een mountainbikeroute rijker! Door flinke inspanning van Apeldoornse verenigingen in samenwerking met bosbeheerders Staatsbosbeheer en Het Geldersch Landschap is er in het gebied net ten zuidwesten van Apeldoorn een route van maar liefst 53 kilometer aangelegd.

De route loopt voor het grootste deel door de boswachterij Ugchelen-Hoenderloo en wat gebieden van Het Geldersch Landschap. De hoofdlus is eenzijdig uitgepijld met het bekende mountainbikeroutesymbool, de Bloso driehoek, en loopt van 't Leesten over Hoog Buurloo, Radio Kootwijk, Hoenderloo en Varenna terug naar 't Leesten. Er wordt nog gewerkt aan twee verbindings- en mogelijke aanvoerroutes routes.

Hoewel de route grotendeels al is uitgepijld, wordt er nog een laatste hand gelegd aan details en zal de officiële opening waarschijnlijk in november plaatsvinden. Op korte termijn zullen echter al wel een plattegrond en GPS-data beschikbaar komen.

Aangezien het een mountainbikeroute en géén exclusief mountainbikeparcours betreft, kunnen andere bosgebruikers óók gebruik maken van deze paden. De betrokken verenigingen willen de gebruikers er dan ook op wijzen dat respect voor elkaar als medebosgebruikers essentieel is om ook in de toekomst van dergelijke routes te kunnen blijven genieten. Mochten bikers op of rond de route bijzonderheden aantreffen, of andere suggesties en/of opmerkingen hebben, dan kunnen ze gemaild worden naar meldpunt@bar-end.nl of mtb@adelaar.org.

Geplaatst door:  DeKerfs   8 reacties

© 1999-2008 Dirty Pages · Privacybeleid · Gebruiksvoorwaarden · Adverteren · Contact