Information about Dirty Pages in English
Nickname   Wachtwoord 
Nieuws Kona Freeride Series - ronde #2; SFA Doetinchem

 13-07-2009   19:35

20 centimeter water op de trails van het Bikepark in Doetinchem voor de aanvang van de tweede ronde van de Kona Freeride Series... het werd heel even spannend!
De crew van Stichting Freeride Achterhoek (SFA) begon vrijdagmiddag aan een hels karwei om de baan begaanbaar te maken, de weergoden maakten het af op zaterdag 4 en zondag 5 juli met een stralende zon en tropische temperatuur. Let the games begins!

Op zondag 5 juli was de tweede ronde van de Kona Freerdie Series in het bikepark van SFA in een zonovergoten Doetichem. Het werd al snel duidelijk dat de positieve vibe van de eerste ronde in Maasmechelen was overgewaaid naar Doetichem. Wat een superdag!

Er stonden 30 rijders aan de start variërend in een leeftijd van acht jaar tot en met negenendertig. De beste rijders van de eerste ronde in Maasmechelen waren ook aanwezig in Doetinchem. Op de dirt lijn met tafels, gaps en dubbels werden de eerste twee rondes gehouden. Het niveau was weer verbluffend. 360's, superman's, nothings en nog veel meer tricks werden vertoond. De rijders moedigden elkaar aan om de vetste tricks te doen en de maximale run te scoren.

De beste 15 rijders mochten de finale rijden op de 'secret line'. Het principe was simpel, de rijder kreeg 3 minuten tijd om het gehele park te gebruiken inclusief de big drop en nortshore wing op de secret line. Een aantal rijders bleven op het dirt jump gedeelte van het park, een select groepje waagde zich aan de secret line wat voor veel spektakel zorgde.

De winnaar van de titel "Who is the best allrounder" en Kona Freeride Series, Joris Ottschytsch, sloeg het eerste gedeelte van het park over in de finale en ging voor de "big stuff" op de secret line. Hij reed een super dikke run en het publiek ging uit het dak. De een na de andere trick van de drops en op de step up van de wing. Kortom, een terechte winnaar van de Kona Freeride Series 2009!

In beide bikeparks hebben de rijders en het publiek zich uitermate vermaakt. Het is meer dan een bezoek waard voor degene die nog niet bekend zijn met de Filthy Trails in Maasmechelen en het park van SFA in Doetichem, pleasure guaranteed
!

Check www.freerideseries.com voor foto's en filmpjes. Op deze site zullen de komende dagen steeds meer foto's en fimpjes te zien zijn.Uitslagen ronde #2

Open Klasse
1. Joris Ottschytsch (Kona Grassroots)
2. Roy Groenewegen (Kona Euro Clump)
3. Benjie Claes (Kona Grassroots)
4. Stefan Jansen (Team SFA)
5. Ricardo Moes

Kids
1. Arjo Neevel
2. Loek Quaedflieg
3. Errol Kraayenbrink

Top 5 Overall, Best Allrounder titel
1. Joris Ottschytsch (Kona Grassroots)
2. Roy Groenewegen (Kona Euro Clump)
3. Benjie Claes (Kona Grassroots)
4. Loek Quaedflieg
5. Jeroen verkammen

De organisatie wil alle vrijwilligers bedanken voor hun hulp. Tevens bedanken wij de rijders voor de komst, zonder de rijders geen competite!

Bron: www.freerideseries.com

Geplaatst door:  DeKerfs   0 reacties

© 1999-2008 Dirty Pages · Privacybeleid · Gebruiksvoorwaarden · Adverteren · Contact