Information about Dirty Pages in English
Nickname   Wachtwoord 
Nieuws Cove Bikes in Nederland!

 11-06-2009   18:52

Het mag dan slecht gaan met de wereldeconomie, met de fietsenbranche lijkt het vooralsnog zeker niet minder te gaan. In tegendeel; links en rechts verschijnen steeds meer exoten op de Nederlandse markt en binnenkort mogen we er nog één verwelkomen.

Canadian Dirt uit Brunssum heeft sinds kort het exclusieve importeursschap voor de Benelux van het Canadese merk Cove Bikes in handen gekregen. Cove Bikes kent een rijk verleden. Het merk komt voort uit de Cove Bike Shop, de fietsenwinkel in Vancouver, Canada, waar eind jaren '80 de eerste mountainbikes in Canada verkocht werden. De lokale trails en rijstijl vroeg om specifieke fietsen en al snel stond de winkel aan de vooravond van dat wat we nu kennen als de 'North Shore' scene. Met deze achtergrond besloot Chaz Romalis, eigenaar van de Cove Bike Shop, zijn eigen merk op te zetten en sindsdien is Cove Bikes onlosmakelijk verbonden met de North Shore scene.

Hoewel de line-up van Cove bestaat uit een aantal freeride modellen zoals de G-Spot en downhill modellen als de Shocker DH en Peeler DH, verwacht Canadian Dirt met name vooral op de cross country markt afzet te vinden. Cove staat vooral bekend om de eerder genoemde freeride, downhill en dirt modellen, maar heeft ook een door Lynskey Performance gebouwde titanium hardtail, de Hummer XC en een uit Columbus staal opgetrokken hardtail, de Handjob XC.

Vooralsnog heeft Canadian Dirt nog geen vaste dealers en daarom zijn de frames rechtstreeks verkrijgbaar bij de importeur.

Meer informatie: www.canadiandirt.nl

Geplaatst door:  DeKerfs   1 reactie

© 1999-2008 Dirty Pages · Privacybeleid · Gebruiksvoorwaarden · Adverteren · Contact