Information about Dirty Pages in English
Nickname   Wachtwoord 
Nieuws Groesbike Festival

 03-06-2009   19:28

Met Pinkpop nog maar net afgelopen, gaat de festivalseizoen gewoon vrolijk door. Niet alleen op het gebied van muziek, maar ook met de fiets als centrale thema. Zo zal het weekend van vrijdag 3 tot en met zondag 5 juli het Zuid-Gelderse plaatsje Groesbeek in het teken staan van het Groesbike Festival.

De driedaagse wordt georganiseerd als een etappewedstrijd voor Elite en Belofte rijders en rijdsters, waarbij elke wedstrijd als een afzonderlijke etappe verreden wordt. De eerste etappe bestaat uit een proloog en sprintwedstrijd van 600 meter nabij het Bevrijdingsmuseum en vindt plaats op vrijdag 3 juli. Op zaterdag 4 juli volgt etappe twee in de vorm van de 'Hel van Groesbeek'. Dit is een marathon in en rond de bossen van Groesbeek en het Duitse Reichswald over een lengte van 75 kilometer, verdeeld over twee rondes. Voor deelnemers in de funklasse bestaat de mogelijkheid te kiezen om één ronde van 37,5 kilometer te rijden of om de volle afstand af te leggen. De afsluitende derde etappe is de cross country wedstrijd op zondag 5 juli. Deze zal verreden worden over een nieuw en uitdagend parcours met een lengte van 6 kilometer in de bossen van Groesbeek. De start en finish is gelegen in het centrum van het Gelderse dorp. Als onderdeel van het festival wordt zaterdag tijdens de marathon en zondag tijdens de cross country ook het Nederlands Kampioenschap Mountainbiken voor Studenten verreden.

Voor de licentiehouders Elite en Belofte (m/v) geldt dat per etappe prijzenschema 'B' wordt aangehouden. Omdat het een etappewedstrijd betreft, zal er aan de eerste tot en met de vijfde rijder en rijdster van het eindklassement totaal € 1500 aan prijzengeld worden uitgereikt. Voor de drie beste teams zullen er prijzen uitgedeeld worden, gebaseerd op de drie beste prestaties per team.

De inschrijving zal geopend zijn vanaf donderdag 4 juni. Licentiehouders kunnen zich digitaal inschrijven via de website van de KNWU. Niet-licentiehouders die aan de marathon en/of de cross country wedstrijd deel willen nemen, kunnen zich aanmelden via de website van het festival.

Het programma:

1e etappe - vrijdag 3 juli - Proloog en sprintwedstrijden voor de beste 32
17.00 uur - tijdkwalificaties
19.00 uur - 1/8, ¼, ½ en hele finales
Locatie: Bevrijdingsmuseum

2e etappe - zaterdag 4 juli - Marathon 'Hel van Groesbeek'
10.00 uur - Start Elite/Belofte (m/v)
10.03 uur - Masters 1
10.05 uur - Masters 2
10.07 uur - Amateurs
10.09 uur - Nederlands Studenten Kampioenschap i.s.m. Velocidad (licentiehouders, niet-licentiehouders)
10.12 uur - Funklasse (m/v)
Locatie: Bevrijdingsmuseum

3e etappe - zondag 5 juli - Cross country
11.45 uur - Elite/beloften vrouwen, 60 minuten
13.30 uur - Elite/beloften mannen, 75 minuten
10.00 uur - NSK studenten (licentiehouders, niet-licentiehouders) 60 minuten
11.45 uur - Nieuwelingen 60 minuten
11.46 uur - Nieuwelingenvrouwen + Juniorenvrouwen 60 minuten
13.31 uur - Junioren 75 minuten
15.30 uur - Funklasse (m/v) 60 minuten
Locatie: Centrum Groesbeek

Voor meer informatie en inschrijvingen voor niet-licentiehouders: www.groesbikefestival.nl

Geplaatst door:  DeKerfs   0 reacties

© 1999-2008 Dirty Pages · Privacybeleid · Gebruiksvoorwaarden · Adverteren · Contact