Information about Dirty Pages in English
Nickname   Wachtwoord 
Nieuws Dirtmasters Winterberg

 25-05-2009   22:13

Winterberg is het Duitse mekka onder de Bikeparken. Niet zozeer omdat het er zo heftig is, maar omdat het 'dichtbij' alles is en er voor ieder wat wils is. Niet voor niets rijden ieder weekend een hoop Nederlanders die kant op om de gravity side van het mountainbiken te beoefenen.

Afgelopen weekend vond er wederom het DIrtmasters festival plaats, met als 3 hoofdonderdelen de Cannondale Slopestyle, de Scott 4X challenge en de IXS Downhill Cup. Tijdens deze evenementen is er door de opzet van het park ook nog gewoon de mogelijkheid om zelf te fietsen, op het oefenbaantje (waar het erg druk was), op de Continental track en op de Freecross. Ook had Guido Tschugg zijn eigen 'Shape Camp' voor kinderen vanaf 12 jaar, die onder zijn leiding wat dirts mochten bouwen en rijden.

De 4X challenge was, in tegenstelling tot alle World Cup evenementen, gepland op een uiters merkwaardig tijdstip: rond het middaguur! Met Graves en Rinderknecht stonden er grote namen aan het starthek. Joost Wichman kwalificeerde zich op een haar achter Graves en kwam in de finale stuur aan stuur naast Graves op kop. Helaas moest hij hierdoor van het gas af, waardoor Rinderknecht en Seydoux langszij konden om naast Grubby Graves op het podium plaats te nemen.

Bij de IXS Downhill Cup waren het de teamgenoten van Jared Graves die daar de boel op kwamen schudden. Aron Gwin kon echter geen potten breken, maar Sam Blenkinsop heerste over de DH en eindigde voor Duncan Riffle en Mausy Mausmann (Marcus Klausmann).Ondanks het onweer wat de dagen voor het weekend nog over Winterberg waaide, werd het weekend in de brandende zon afgesloten. Met in totaal zo'n 30.000 toeschouwers mag de organisatie weer terugkijken op een geslaagd festival. Volgend jaar maar weer doen, dan zorg ik dat ik op tijd om foto's te maken bij de 4X...

Tekst en foto's: Coen de JonghGeplaatst door:  Steelboy   14 reacties

© 1999-2008 Dirty Pages · Privacybeleid · Gebruiksvoorwaarden · Adverteren · Contact