Information about Dirty Pages in English
Nickname   Wachtwoord 
Nieuws Ritchey 10º stuur

 25-03-2009   19:51

De tijd dat je alleen kon kiezen tussen een recht stuur of een riser is voor goed voorbij. Sinds creatievelingen als Jeff Jones weg lijken te kunnen komen met haast stadsfietsachtige 'afwijkende' stuurvormen, lijkt de markt meer en meer de afwijkende stuurconcepten te omarmen. De afwijkende vormen komen vrijwel allemaal voort uit een streven naar een betere ergonomie. Oók Tom Ritchey experimenteert al jaren met diverse optimalisaties voor de handpositie en presenteerde afgelopen jaar op de EuroBike zijn 10º stuur.

Dit nieuwe stuur combineert de meer ergonomische handpositie van een riser met de lagere bouw en daarmee behouden vlakkere zitpositie van een standaard vlak en recht stuur. Er zijn reeds verschillende sturen met méér 'backsweep' op de markt, maar deze maken dat je juist door deze backsweep meer rechtop gaat zitten. Je handen komen immers door de backsweep dichter richting je zadel. Om dit te compenseren ben je dan aangewezen op een iet wat langere stuurpen. Ritchey's nieuwe stuur maakt daarom éérst een buiging naar voren, waardoor de handpositie relatief gezien ten opzichte van een recht stuur niet wijzigt en je dus nagenoeg dezelfde zithouding op de fiets blijft behouden en je ook niet genoodzaakt bent om een andere stuurpen te monteren.

De 10º sturen zijn voorzien van extra grip ter hoogte van de klemming in de stuurpen en een interne versteviging op de positie van de schakel- en remgrepen. Het nieuwe stuur is leverbaar in 4 varianten. Naast een 3K carbon model van 178 gram met een prijs van €169,90 en een aluminium model in Wet Black en BB Black van 235 gram bij een prijs van €67,90 in de WCS serie, zal er ook een lichtgewicht topmodel SuperLogic van slechts 128 gram leverbaar zijn. In tegenstelling tot de 660 millimeter breed metende WCS modellen is deze 40 millimeter smaller en kost €199,90.

Meer informatie: www.ritcheylogic.com

Geplaatst door:  DeKerfs   14 reacties

© 1999-2008 Dirty Pages · Privacybeleid · Gebruiksvoorwaarden · Adverteren · Contact