Information about Dirty Pages in English
Nickname   Wachtwoord 
Nieuws Dirty Pages Racing – 2009

 17-12-2008   21:38

Met het nieuwe jaar in het zicht, is het tijd geworden om het nieuwe Dirty Pages Racing team voor te stellen. Ook voor 2009 hebben we weer een team met leuke mensen, die de nationale en internationale wedstrijden zullen gaan opleuken met hun aanwezigheid. Er zullen echter zowel op persoonlijk vlak als op het vlak van materiaal enkele wijzigingen zijn.

Enter Kiona Harbers
Nieuw in het team is Kiona Harbers. Deze voormalig Bar-End cross country rijdster rijdt pas 3 jaar op de mountainbike en heeft afgelopen jaar al meermaals op een podium gestaan. Ze heeft echter vooral indruk op ons gemaakt met haar opvallende Pipi Langkous staartjes! Dirty Pages is erg verheugd haar in het team te hebben en kijkt nu al uit naar de mooie resultaten die er zeker zullen komen!

Voor:


Na:Exit Michael ‘Bami’ Garcia
Met de oprichting van het Dirty Pages Racing team in 2008, werd 4-Crosser 'Bami' Garcia aangetrokken om de breedte van de sport ook in het team terug te laten komen. Dit deed hij niet onverdienstelijk; Bami wist zich meermaals prima in de spotlight te rijden op de internationale World Cup wedstrijden. Hoogtepunt was beslist de deelname aan de twee Canadese World Cups in Mont Sainte Anne en Bromont, maar ook het winnen van de 4X streetrace in Hannover mag zeker niet vergeten worden. Voor 2009 stort Michael zich weer op de BMX sport, waar zijn roots liggen en zal hij de nationale topcompetitie gaan rijden. Helaas blijft er daardoor te weinig tijd over om veel 4X wedstrijden te rijden en is in gezamelijk overleg besloten elkaar los te laten. Bami, bedankt voor de fijne samenwerking!
Powerhouse Bas de Bruin
Vóór de oprichting van het Dirty Pages Racing team was Dirty Pages al ruim 3 jaar aanwezig in de wedstrijdsport. Al vanaf de eerste dag is Bas één van de vaste krachten en zal hij wederom in 2009 zijn powerhouse-kwaliteiten inzetten gekleed in het oranje-zwarte DPR wedstrijdtenue. Zijn aftrap zal daarbij niet in Berlicum zijn, maar in het Oostenrijkse Igls, op het NK Bobslee!
Klara van der Vaart
Haar doelstelling van het voorbije seizoen was het presteren bij nationale en een enkele internationale cross country wedstrijd, afgewisseld met een aantal halve marathon in het buitenland. Die doelstellingen werden ruimschoots behaald met onder andere de overwinning in de eindstand van de RWP Marathoncup op de halve afstand en vragen dus om een vervolg. Ook Klara zal in 2009 met trots het DPR tenue dragen en zal naast de nationale cross country wedstrijden en enkele marathons in het buitenland met haar dit jaar behaalde UCI punten óók deelnemen aan enkele wereld beker wedstrijden.
Marathon-Mirre Stallen
Korte rondjes zijn niet echt haar ding, maar zodra ze langer dan een paar uur op de fiets mag zitten en de omgeving mooi en uitdagend is, zijn er weinig dames die in de buurt kunnen blijven van Mirre. Dat bewees ze dan ook door de overwinning op de hele afstand van de RWP Marathoncup, zonder al te grote bedreiging, op te eisen. Omdat ze zich in 2008 toch wat te vaak af had gevraagd ‘of het nog lang was’ en ze wat meer competitie wilde krijgen (er doen zo weinig dames op de lange afstand mee...), zal ze zich in 2009 weer richten op de halve marathon en enkele nationale en internationale cross country wedstrijden.
Materiaal
Voor 2009 zal het team dus vooral gericht zijn op de cross country en marathonwedstrijden. De framesponsor van afgelopen jaar, Gazelle, zal het team komende seizoen wederom voorzien van frames gespoten in teamkleuren. Stuur, stuurpen en zadelpen komen wederom van Control Tech en de banden van Vredestein, terwijl Fizik wederom de zadels levert. Nieuw voor 2009 zijn DT Swiss dat de rijders van wielen voorziet, Magura welke Durin MD100R vorken en Martha SL schijfremmen ter beschikking stelt en C-Bear, die keramische brackets voor in de frames levert.
Op de voet...
... te volgen. Net als afgelopen seizoen zullen Bas, Mirre, Klara en Kiona ook komend seizoen hun belevenissen bijhouden in het teamweblog en zullen de heer en dames hun relaas doen in de vaste rubriek van het Mountain Bike Plus magazine; 'A racer's life'. Je hoeft in 2009 dus ook niets te missen van het reilen en zeilen van de DPR teamleden!

Tekst en foto's: Coen de Jongh

Geplaatst door:  Steelboy   15 reacties

© 1999-2008 Dirty Pages · Privacybeleid · Gebruiksvoorwaarden · Adverteren · Contact