Information about Dirty Pages in English
Nickname   Wachtwoord 
Nieuws First European Handmade Bicycle Exhibition

 05-12-2008   20:41

Wie dacht dat kleine custom framebouwers alleen in Amerika te vinden zijn, vergist zich. Op ons eigen continent zijn er ook een aanzienlijk aantal framebouwers met elk hun eigen stijl. Nadat framebouwer Don Walker in Amerika al vier keer met succes de North American Handmade Bicycle Show georganiseerd heeft, is de tijd dan ook meer dan rijp om aan deze kant van de plas een Europese editie te organiseren.

De eerste editie van de EHBE zal plaats vinden van vrijdag 8 mei tot en met zondag 10 mei 2009, in het Congress Centrum Stadtgarten in het in zuid Duitsland gelegen Schwäbisch Gmünd. 9 en 10 mei zijn de publieksdagen. De eerste dag zal in het teken staan van het opbouwen van de stands en voor het kennismaken en netwerken voor de exposanten, waarvan enkelen een lezing zullen houden. Op de tentoonstelling zal een divers aanbod aan bouwers hun kunstwerken met grote, kleine, brede en/of smalle wielen, met of zonder vering, met rechte, kromme, nog krommere en zelfs psychodelisch gevormde sturen voor allerhande toepassingen tentoonstellen. Inmiddels hebben ruim 30 exposanten zich al ingeschreven, waaronder bijvoorbeeld de duitse bouwers Fixie Inc. en Alutech, bouwer van frames voor het meer stevigere werk. Nederlandse vertegenwoordiging is er ook in de vorm van 'ons eigen' Caspar Drenth van Le Cadre Custom Bicycles en Vittorio.Naast nog een aantal minder bekende kleine zelfstandige bouwers uit Europa zullen er bijvoorbeeld ook fietsen van Independent Fabrications en DeRosa te bewonderen zijn. Met de nu al ingeschreven exposanten zal de EHBE een flamboyante mix tussen creaties volgens het 'oude recept' en hoogstaand technisch vernuft zijn en kan de eerste editie al haast niet anders dan een succes worden.

Als je jezelf betitelt als een échte fietsliefhebber, dan kun je het niet maken om 9 en/of 10 mei een uitje met je schoonmoeder naar de Keukenhof in te plannen (of welk ander excuus dat je dan ook maar kan verzinnen), maar ben je gewoon te vinden in Schwäbisch Gmünd. Dirty Pages zal er in elk geval zéker zijn!

Meer informatie is te vinden op de website en de blog van de organisatie. Wie alvast in de stemming wil komen en een kan in de gallery alvast een voorproefje krijgen van enkele van de exposanten die aanwezig zullen zijn.

Meer informatie: www.e-h-b-e.eu

Geplaatst door:  DeKerfs   1 reactie

© 1999-2008 Dirty Pages · Privacybeleid · Gebruiksvoorwaarden · Adverteren · Contact