Information about Dirty Pages in English
Nickname   Wachtwoord 
Nieuws Nieuwe lichtgewicht Ritchey disc-only starre vork

 01-12-2008   18:49

In december wordt er vaak terug gekeken op het afgelopen jaar. Daarnaast komen altijd de goede voornemens voor het volgende jaar aan bod. Mocht bij dit voornemen een afslankingskuur zitten, dan heeft Ritchey iets nieuws wat niet haast niet mag ontbreken op je verlanglijstje voor Sinterklaas of de Kerstman. Ze hadden met hun WCS Carbon vork van 510 gram al een lichte starre vork voor de mountainbike, maar deze was voorzien van zowel v-brake én schijfrem nokken. Logisch dat een nóg lichtere versie mogelijk moest zijn door simpelweg de v-brake nokken weg te laten. Dit heeft men dan ook gedaan, met als resultaat een disc-only vork van slechts 465 gram! Dat zijn gewichten waar een gemiddelde vork van een racefiets al als redelijk licht bij wordt betiteld.

Net als de versie met v-brake en schijfremnokken is de vork geconstrueerd uit een 'one-piece monocoque' constructie. De vorkbuis en zelfs de schijfremnokken én dropouts zijn eveneens uit het zwarte vezel materiaal opgetrokken zodat het als één geheel gevormd kan worden zonder overgangen tussen verschillende materialen. Deze combinatie geeft een optimale sterkte bij een zéér laag gewicht en dankzij de dempende eigenschappen van het materiaal zal hij nog steeds veel trillingen weten uit te filteren.

De vork is gebouwd voor frames waar normaal een vork met 80 millimeter veerweg in thuis hoort, weegt dus slechts 465 grammen en is inmiddels leverbaar voor de prijs van € 519,90.Meer informatie: www.ritcheylogic.com

Geplaatst door:  DeKerfs   3 reacties

© 1999-2008 Dirty Pages · Privacybeleid · Gebruiksvoorwaarden · Adverteren · Contact