Information about Dirty Pages in English
Nickname   Wachtwoord 
Nieuws Sram XX

 13-11-2008   21:48

Sinds de komst van de X.O derailleurs van Sram waren er enkele fietsmerken die deze groep in hun programma boven de XTR van Shimano positioneerde. Opzich een statement, XTR is eigenlijk altijd dé referentie geweest voor velen. Anderen zagen dat dan ook nog steeds zo en plaatsten de topgroep van Sram dan ook weer onder de XTR groep.

Daar komt met ingang van 2010 verandering in. Sram heeft namelijk wat details van van hun toekomstplannen 'uit laten lekken' en kondigt de komst van de 'XX' groupset aan. Deze groupset is de eerste totale groupset die Sram lanceert en zal dus een set worden die tezamen met de ingelijfde partners RockShox, Avid en Truvativ ontwikkeld zal zijn.

Uiteraard zijn er al enkele geruchten rond deze groep. Zo zou het de eerste 10 speed mountainbike groep worden, maar geënt op de wedstrijdrijders en dus voorzien van een crankstel met 2 tandwielen. Ook zouden technologieën uit de Red weggroep zijn weg vinden naar de XX, waarbij te denken valt aan de holle PowerDome cassette. De onderdelen zullen licht zijn en dus valt er veel carbon te verwachten. Onder de Truvativ vlag zullen zeer waarschijnlijk zadel- en stuurpennen met het XX predicaat verschijnen en inmiddels zijn de eerste RockShox SID vorken met carbonnen kroon en vorkbuis ook al gesignaleerd bij enkele wedstrijdrijders.

Verdere details worden niet eerder bekend voor de zomer van 2009, maar ongetwijfeld zullen enkele van XX producten, of XX-in spé, vaker gespot naar gelang het seizoen loopt. Het feit dat Sram de groep zelf aankondigt met 'all-new technologies' zou echter ook kunnen duiden op écht revolutionaire vernieuwingen. Recent wist Sram lang de hoge hoed over het Hammerschmidt systeem te houden en dus is het afwachten of ze in deze andermaal woord houden.

Bron: www.sram.com

Geplaatst door:  DeKerfs   12 reacties

© 1999-2008 Dirty Pages · Privacybeleid · Gebruiksvoorwaarden · Adverteren · Contact