Information about Dirty Pages in English
Nickname   Wachtwoord 
Nieuws Kredietcrisis? Teamcrisis!

 05-10-2008   14:18

De wereld staat op zijn kop, Fortis en ABN-Amro zijn (tijdelijk) eigendom van de staat geworden, in de USA worden miljoenen huizen gedwongen verkocht, omdat mensen de hypotheek niet meer kunnen betalen. In ons kleine fietswereldje hebben we echter ook problemen... of, nou ja... het is natuurlijk meer te vergelijken met als wij 's avonds trek hebben in vergelijking met hongersnood in Afrika.

Ook bij topsport, waar nog veel afhankelijk is van sponsoring, is het effect van de onrustige tijden op economisch vlak te merken. Dat het bij de mountainbike teams momenteel ook rommelt, mag duidelijk zijn. Vreemd genoeg echter zien we hier een tweedeling, teams die juist aan het opstarten zijn en grootse plannen hebben, terwijl de gevestigde orde juist een stap terug lijkt te moeten doen. De een zijn dood, de ander zijn brood?Eerder maakten we al melding dat team Brill (Bryn Atkinson en Jill Kintner) door GT bedankt werden, dit ondanks forse investeringen bij GT in nieuwe modellen, waaronder een full-carbon downhill machine voor 2009! De onduidelijke koers van het door Dorel gekochte Amerikaanse merk lijkt genoeg reden te zijn voor de cross-country rijders Todd Wells uit de USA en de Zuid-Afrikaanse belofte Burry Stander om hun biezen te pakken. Samen tekenden ze een nieuw contract bij Specialized en zullen in 2009 dus teamgenoten worden van Christoph Sauser. De vraag is in hoeverre we GT nog terug zullen zien in het internationale wedstrijdcircus het komende jaar.
Ook van een ander groot World Cup team wordt gezegd dat het onlangs een no-go kreeg van het overkoepelende (toevallig hetzelfde als van GT?) management.

Niets van een terughoudendheid is te bespuren bij Martin Whiteley van 23 Degrees. Bekend van het Honda Downhill Racing Team, kondigde hij eerder al aan voor 2009 groots uit te willen pakken en maakte een samenwerking met Trek USA bekend. Deze week kwam hij al met de eerste namen naar buiten en dat zijn niet de minsten: de Brit Liam Killeen en de Zwitserse broers Lukas en Matthias Flueckiger. We kunnen er vergif op innemen dat aan deze drie cross-country rijders nog enkele grote namen uit de downhill toegevoegd zullen worden. Geruchten gaan dat met de Athertons gepraat wordt, maar ook Justin Leov en Sam Blenkinsop worden genoemd.

In eigen land gaat echter het sterke gerucht dat Merida-Herbalife, het team van Bas Vroemen waarin onder andere Laura Turpijn en Bas Peters rijden, en het Be One - ChainReactionCycles team in 2009 niet door zullen gaan. Wel heeft dat laatste team besloten om als sponsor met Thijs Al door te gaan, maar met name in de cyclo-cross... Om een of andere ons niet bekende reden zit daar blijkbaar wél geld in of zou het komen doordat dit wel op Studio Sport uitgezonden wordt? En in hoeverre is de toekomst van 's Neerlands grootste team nog zeker, nu Trek in zee gaat met het 23 Degrees team?

Waar de BMX sport zeker het afgelopen jaar enorm geprofiteerd heeft van de Olympische Spelen, lijkt het in de mountainbike sport beide kanten op te kunnen gaan en zien we zowel nieuwe initiatieven, die groots neergezet worden, maar eveneens grote teams die om onbekende redenen ermee lijken te stoppen... Dirty Pages is benieuwd waar onze sport over een jaar zal staan!

Geplaatst door:  Steelboy   5 reacties

© 1999-2008 Dirty Pages · Privacybeleid · Gebruiksvoorwaarden · Adverteren · Contact