Information about Dirty Pages in English
Nickname   Wachtwoord 
Nieuws MTB World 6&24 uurs race Assen

 01-09-2008   20:47

Afgelopen weekend stond in het teken van de tweede editie van de 6&24 uurs wedstrijd in Assen. Dit jaar heeft de organisatie, de stichting MTB World, weer een zeer technisch parcours uitgezet op het recreatieterrein rondom de Baggelhuizerplas. Het ongeveer acht kilometer lange parcours over het voormalige motorcross parcours en militair oefenterrein omvat een aantal steile klimmen, zuigend zand langs het water, eindeloze singletracks en nog veel meer eindeloze singletracks.

Dit ging dus gegarandeerd een behoorlijke opgave worden! Gelukkig zaten de weergoden mee en was het prachtig mooi weer in de Drentse hoofdstad. Dit zorgde er wel voor dat er veel gedronken moest worden. En dat was op dit parcours met weinig rechte paden al een opgave op zich, net als inhalen! Maar er hing een perfecte sfeer en de langzamere rijders lieten dan ook de snellere probleemloos voorbij.

Totaal waren er meer dan 90 teams en bijna 70 individuele rijders welke meededen aan de wedstrijden over 6 of 24 uur. De snelste individuele rijder, de door Bikes4You gesponsorde Jan Snijder, heeft maarliefst 349 kilometer afgelegd in 24 uur. Bij de teams was dit zelfs meer dan 535 kilometer, gereden door het team van de lokale fietsenwinkel Klaucke. Op het technisch moeilijke parcours werden zelfs rondetijden neergezet van net boven de 18 minuten, dat is meer dan 26 km/h gemiddeld over het acht kilometer lange parcours!

Niet alleen op het parcours was de sfeer goed, ook op het evenemententerrein was er veel te doen. Naast de live muziek, trail demo van Patrick Smit en bierkratten stapelen voor de kids werd er ook voor veel spektakel gezorgd op het speciaal voor het evenement aangelegd dirt parcours. Daar werden tot laat in de avond de nodige backflips, 360’s en seatgrab’s getoond.
De rest van het terrein stond vol met legertenten waar de deelnemers in konden slapen, uiteraard nadat overal de BBQ langzaam was gedoofd en op veel plekken de enige verlichting kwam van de koplampen van de deelnemers aan de wedstrijd.

Een dikke kilometer verderop was dat wel anders, daar waren het de zwaailampen van de politie en ME bij het ontmantelen van een illegaal georganiseerde houseparty. Opvallend genoeg heeft niemand daar tijdens de wedstrijd ook maar iets van gemerkt.

Ook dit jaar weer een dikke pluim voor de organisatie welke het nog beter heeft georganiseerd dan vorig jaar en geweldige prestatie van de rijders. Met zoveel succes moet er gewoon volgend jaar wel een derde editie worden georganiseerd, wat nog wel eens een aardige opgave kan gaan worden gezien de grote deelname van deze editie.

Kijk voor de uitslagen en foto’s op: www.mtbrace.nl

Geplaatst door:  Ruben   6 reacties

© 1999-2008 Dirty Pages · Privacybeleid · Gebruiksvoorwaarden · Adverteren · Contact