Information about Dirty Pages in English
Nickname   Wachtwoord 
Nieuws World Cup Bromont; preview

 31-07-2008   02:43

Een paar dagen na de World Cup In Mont Sainte Anne, is het circus alweer neergestreken in het 250 km zuidelijker gelegen Bromont, een bijzonder ski- en golfoort, feitelijk in de spreekwoordelijke 'middle of nowhere'. De omgeving hier is echter prachtig, met ontelbare golfbanen, hotels met zwembaden, een aantal grote meren en erg mooie huizen. Combineer dit met een locale BMX baan, een outletcentre (we blijven Nederlanders) en de meest prachtige 4X track die we tot nu toe gezien hebben en je hebt een waar eldorado voor buitensporters zoals mountainbikers.

De 4X is een redelijk lange baan, waarbij erg goed gelet is op clean racing: bochten en vlaggen zijn zo geplaatst dat de kans op unfaire T-Bones tot een minimum gemaakt zijn. Daarnaast heeft Phil Saxena zich op deze track helemaal uit kunnen leven. ZIjn antwoord op de vraag van de organisatie of hij meer grond wilde hebben, was voortdurend hetzelfde: "don't ask me to say stop when I've had enough, because I won't...". Het eerste rechte stuk bestaat uit twee step-downs, een step up en weer een step down, behoorlijk technisch. Daarna is het bochten rijden, waarbij de stukken tussen de bochten gevuld zijn met rock-gardens, dubbels, boomdstammen, alles!De downhill wordt een beetje vergeleken met die in Brazilie 2 jaar geleden; heel veel stukken met grote stukken steen, bij voorkeur of-camber. Er zit een erg mannelijke drop in, waarbij de chickenway zelfs nog moeilijk is, daarna komt een klim (een korte maar), waarna het weer omlaag gaat. Met een jump vanuit het bos komt de DH tenslotte uit op de laatste landing van de 4X.

De XC track hoop ik een van de komende dagen nog te rijden, wat ik er tot nu toe van gezien heb, gaat die omhoog over de freeride/freecross baan die hier vast ligt!

En de locale BMX baan stond vanavond vol met 4X helden: Dan & Rachel Atherton, Romain Saladini, Bami Garcia, Scott Beaumont, Lewis Lacey en Sam Dale...

Tekst en foto's: Coen de Jongh

Geplaatst door:  Steelboy   3 reacties

© 1999-2008 Dirty Pages · Privacybeleid · Gebruiksvoorwaarden · Adverteren · Contact