Information about Dirty Pages in English
Nickname   Wachtwoord 
Nieuws AA Cycling Team lanceert nieuw team

 30-07-2008   19:56

Het AA Cycling Team, de wielerploeg van Leontien Zijlaard – Van Moorsel en Michael Zijlaard was al de thuisbasis voor Richard Groenendaal, de cyclocross vedette uit Sint Michielsgestel en zal zich vanaf 2009 nog verder toe leggen op deze tak van sport. In samenwerking met hoofdsponsor AA Drink zal vanaf januari 2009 een nieuw team worden opgezet waar onder meer enkele cyclocrossers en baanwielrenners voor uit zullen komen.

Naast het aantrekken van onder meer het Zesdaagse koppel Danny Stam en Robert Slippens voor de baanactiviteiten van de ploeg is voor ons het meest interessante nieuws het bijtekenen van Richard Groenendaal, het aantrekken van Nederlands juniorenkampioen Tijmen Eijsing, Belgisch juniorenkampioen Stef Boden, belofte Mitchell Huenders en de tot veldrijder-verworden en onlangs nog tot Nederlands Kampioen gekroonde mountainbiker Thijs Al. Deze rijders zullen de ploeg vertegenwoordigen in het cyclocrossen.

De nieuwe formatie zal naast de hoofdsponsor AA Drink gesponsort worden door Shimano en BeOne en zal tijdens de Grote Prijs Sven Nijs in het Belgische Baal op 1 januari voor het eerst in actie komen. Het aankomende cyclocross seizoen 2008/2009 zal voor Richard Groenendaal definitief zijn laatste seizoen zijn als professioneel cyclocrosser. Na dit seizoen zal hij de functie van ploegleider op zich nemen en daarbij zich toe leggen op de ontwikkeling en training van jong crosstalent.

Thijs Al zal tot het einde van 2008 blijven rijden voor zijn huidige sponsor BeOne Bikes. Vanaf 1 januari zal hij zijn tenue wisselen voor dat van het AA Cycling Team en zal ook in dit tenue zijn mountainbike wedstrijden in 2009 rijden.

Bron: www.aacyclingteam.nl

Geplaatst door:  DeKerfs   1 reactie

© 1999-2008 Dirty Pages · Privacybeleid · Gebruiksvoorwaarden · Adverteren · Contact