Information about Dirty Pages in English
Nickname   Wachtwoord 
Nieuws Frischi eervol onderscheiden door UCI

 22-06-2008   21:56

De Zwitser Thomas Frischknecht is tijdens het WK mountainbike in Val di Sole eervol onderscheiden door de UCI. Hij kreeg deze onderscheiding vanwege zijn twintig jaar lange carrière op hoog niveau. Frischknecht is al sinds de eerste wereldkampioenschappen van 1990 te Durango op het podium te vinden en stond vandaag ook weer gewoon aan de start in Val di Sole. In 1990 behaalde Frischi de tweede positie achter Ned Overend. Daarna heeft hij nog vele malen op het podium gestaan om in 1996 te Cairns zelfs wereldkampioen cross country te worden. In hetzelfde jaar behaalde hij ook zilver tijdens de Olympische spelen in Atlanta.
In 1997 werd hij vicewereldkampioen veldrijden, en trad daarmee in de voetsporen van zijn vader Peter Frischknecht, een erg succesvol veldrijder in de jaren zeventig. Reden genoeg dus voor de UCI om Thomas Frischknecht te onderscheiden vanwege zijn prestaties wat hem maakt tot een ambassadeur voor de mountainbike sport.
Naast mountainbiken is het maken van wijn zijn passie; hij woont nu met zijn vrouw en drie kinderen in Italië en heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt door daar zijn eigen wijngaard te beheren.
Meer over zijn indrukwekkende carrière is te vinden op de site van de Mountainbike hall of fame.

Geplaatst door:  Ruben   0 reacties

© 1999-2008 Dirty Pages · Privacybeleid · Gebruiksvoorwaarden · Adverteren · Contact