Information about Dirty Pages in English
Nickname   Wachtwoord 
Nieuws WK - DH; Atherton's again

 21-06-2008   21:58

Ondanks de regenval van begin deze week, heeft de zonneschijn de voorbije dagen goed werk geleverd om het downhill parcours zo goed als droog te maken. Alle ogen waren uiteraard gericht op de Australiaan Sam Hill. Zou hij op dit parcours zijn titel kunnen verlengen? Rijders als Steve Peat en Atherton zitten hem de laatste wedstrijden steeds dichter op de hielen en ook Greg Minnaar lijkt terug op top niveau mee te kunnen. Het parcours was lastig, veel grote stenen en wortels boven in en bochten die vooral niet goed liepen. Stuurmanskunst en gas-geven, daar kwam het op aan.

Heren
Fransman Fabien Pedemanaud zette als 27ste rijder de eerste echte richttijd op de klok. Fabien Barel, als 70ste startende, was de eerste die deze tijd met iets meer dan 3 seconde wist te verbeteren. Het was de Brit Steve Peat die, ondanks wat kleine foutjes, hier nog eens 3 seconde op zijn beurt vanaf wist te snoepen. Justin Leov kwam ruim 3 seconde te kort en ook Greg Minnaar kwam niet aan de tijd van Peat. Het zou dus weer aan komen op een strijd tussen Gee Atherton en Samuel Hill om Peat van de troon te stoten. Hill vertrok voor Atherton. Met een indrukwekkende tussentijd, waar hij al ruim 6 seconde sneller was dan Peat, zag het er erg goed uit voor de Australiër. Tot onder in het parcours wist hij zijn voorsprong te behouden, maar verloor in de laatste bocht grip op het voorwiel en stond te voet. Aangemoedigd door het publiek wist hij zich snel terug op de fiets te zetten en kwam op nog geen halve seconde later dan de tijd van Peat over de finish. Voorlopig tweede dus, ondanks zijn val.

Aan Gee Atherton om de rankschikking te vervolledigen. Na de eerste tussentijdse meeting was hij lag hij al 2 seconde voor op de tijd van Peat, maar welliswaar nog steeds 4 seconde achter op de tussentijd geklokt door Hill. Onder aan de streep behield Gee de 2 seconde op Peat en veroverde daarmee zijn eerste gouden medaille.

Nico Vink reed na een behouden kwalificatie naar eigenzeggen een redelijke wedstrijd. Hij wist 20 seconde van zijn kwalificatie tijd te halen en eindigde daarmee op de 31ste plaats.

Dames
Het familie feestje dat de Atherthons in Andorra al vierde met de overwinning van Gee en Rachel bij de downhill en Dan bij de 4-cross kon deels worden overgedaan. Helaas dit maal zonder broertje Dan, deze stond aan de zijlijn te kijken nadat hij tijdens de downhill training zijn sleutelbeen brak. Rachel liet weinig over van verdedigend titel houdster, de Franse Sabrina Jonnier. Bij de eerste tussentijd was ze al ruim 6 seconde sneller dan Jonnier en op de eindstreep was dit maar liefst 12 seconde. Verdient winnaar dus. Het podium bij de dames werd vervolledigd door de eveneens uit Frankrijk afkomstige Emmeline Ragot.Uitslagen

Heren
1. Gee Atherton - Engeland - 3:12.12
2. Steve Peat - Engeland - 3:14.74
3. Samuel Hill - Australië - 3:15.27
4. Greg Minnaar - Zuid Afrika - 3:17.34
5. Fabien Barel - Frankrijk - 3:17.92
6. Justin Leov - Nieuw Zeeland - 3:17.96
7. Mickael Pascal - Frankrijk - 3:20.12
8. Julien Camellini - Frankrijk - 3:21.31
9. Fabien Pedemanaud - Frankrijk - 3:21.46
10. Ivan Oulego Moreno - Spanje - 3:26.86

Dames
1. Rachel Atherton - Engeland - 3:49.92
2. Sabrina Jonnier - Frankrijk - 4:01.91
3. Emmeline Ragot - Frankrijk - 4:07.03
4. Floriane Pugin - Frankrijk - 4:10.25
5. Mio Suemassa - Japan - 4:11.68


Tekst: Jeroen van den Brand
Foto's: Coen de Jongh

Geplaatst door:  DeKerfs   7 reacties

© 1999-2008 Dirty Pages · Privacybeleid · Gebruiksvoorwaarden · Adverteren · Contact