Information about Dirty Pages in English
Nickname   Wachtwoord 
Nieuws Spy Shot nieuwe Epic!

 18-06-2008   16:47

Dat Sauser het uiterste vergt van zijn materiaal, mag bekend zijn. Hij is erg perfectionistisch op het gebied van gewicht en vergt daarmee het uiterste van zijn sponsor Specialized. Sauser's strijdwapen is al sinds lange tijd de carbon Epic, die al dan niet in een speciale, hetzij aangepaste versie door hem bereden wordt. Logisch dat een toprijder als Sauser ook ingezet wordt om prototypes te testen. Maar omdat nu te doen bij een WK? Het heeft er toch naar alle schijn van. Zo wisten we vandaag bij het WK in Val di Sole bij de tent van het Specialized team een glimp op te vangen van de nieuwe Epic. Anders dan de overige fietsen in de tent, werd de nieuwe Epic in de service truck áchter de tent klaar gemaakt, buiten het oog van toeschouwers én camera.

Helaas geen full-profile-shot, maar er zijn genoeg detail zichtbaar om enige conclusies te trekken. Zo zien we vooraan een Specialized-eigen Future Shock die net als bij de grotere broertjes in de Enduro serie voorzien is van een stuurbuis met 1 1/8" diameter boven en 1,5" diameter onder. De kroon is van carbon en waarschijnlijk zal deze met de carbon stuurbuis één geheel vormen. Het meest opvallende is toch dat wat we wél kunnen zien van het frame. We zien overduidelijk een demper onder de onderbuis. Een demper die eveneens ook uit eigen stal komt. De layout van het carbonnen frame volgt hiermee de lijnen van de lichtgewicht cross country full suspensions Scott Spark en de Merida 96. Met name deze laatste lijkt opzich ook we een logische link. Merida is eigenaar van Specialized en de carbonnen Specialized modellen komen uit dezelfde fabriek als de Merida modellen uit het zwarte vezel.

Tot aan de race aanstaande zondag zullen we naar alle waarschijnlijkheid niet veel meer van de nieuwe Epic kunnen aanschouwen. Of Sauser uiteindelijk ook op deze proto zal starten is ook nog maar de vraag. Zondag weten we meer....Tekst: Jeroen van den Brand
Foto: Coen de Jongh en Dennis Jöris

Geplaatst door:  DeKerfs   10 reacties

© 1999-2008 Dirty Pages · Privacybeleid · Gebruiksvoorwaarden · Adverteren · Contact