Information about Dirty Pages in English
Nickname   Wachtwoord 
Nieuws Bart Brentjens kwalificeert zich!

 07-06-2008   19:08

Na tot dusver tegenvallende prestaties in de voorbije wereld bekers, met een slechts 81ste plaats in Houffalize, 68ste in Offenburg, 29ste in Madrid en afgelopen weekend 45ste in Andorra, is het Bart Brentjens toch gelukt om dit weekend te kwalificeren voor deelname aan de Olympische Spelen. Op een, uniek voor Schotse begrippen, droog parcours in Fort William, bereikte Bart vandaag een knappe 14de plaats, waarmee hij voldoet aan de kwalificatie eisen die bepaalde dat hij tenmiste eenmaal bij de eerste 16 moest finishen in een Wereld Beker of op het WK. Het seizoen liep vooralsnog niet zoals gepland voor Bart en het zag er met zijn 45ste plaats in Andorra en slechts nog de Wereld Beker in Fort William en het WK in Val di Sole volgende week resterend, niet rooskleurig uit voor de Trek-Dolphin rijder.

Zijn teamgenoot, de jonge Rudi van Houts, welke eveneens nog niet is gekwalificeerd, verscheen niet aan de start in Andorra wegens ziekte. Ook in Fort William wist hij vooralsnog niet aan de kwalificatie eisen te voldoen en voor hem zal het aanstaande WK een grote druk op zijn schouders geven, aangezien ook voor hem dat de laatste mogelijkheid tot kwalificeren zal zijn.

De Belgische tot-mountainbiker-verworden Sven Nijs heeft zijn zinnen op de Olympische Spelen gezet en heeft in Fort William vandaag al deels wat in zijn kaarten laten kijken door een knappe 6e plaats op te eisen!

Tekst: Jeroen van den Brand
Foto: Coen de Jongh

Geplaatst door:  DeKerfs   1 reactie

© 1999-2008 Dirty Pages · Privacybeleid · Gebruiksvoorwaarden · Adverteren · Contact