Information about Dirty Pages in English
Nickname   Wachtwoord 
Nieuws 2009 Preview

 05-06-2008   22:10

Nog een kleine drie maanden en dan staat de fietsbranche op de Eurobike de nieuwe spullen aan te prijzen. Omdat veel dingen al enigzins voor die tijd bekend worden, doen we hier een preview wat jullie zoal kunnen verwachten voor 2009.
Zo komt Syncros met een clipless pedaal voor All Mountain gebruik, presenteert Shimano de compleet vernieuwde Dura Ace groep, komt Campagnolo met een 11 speed (!!) cassette en introduceert Bontrager een uitgebreide kleding en schoenen lijn.Syncros
Dit doorgestarte cultmerk komt voor 2009 met een clipless pedaal voor All Mountain gebruik van slechts 315 gram. Het pedaal bestaat uit een stalen as met een composiete body met 2 verschillende versies: compatibel met Shimano SPD schoenplaatjes of met Crank Brothers plaatjes. Het pedaal zal vanaf dit najaar verkrijgbaar zijn in het zwart (afgebeeld) en het grijs. Later in 2009 zullen naar verwachting meerdere kleuren verkrijgbaar worden.Shimano Dura Ace goes XTR!
Normaal vind je hier geen racefietsonderdelen, maar ons viel op dat de nieuwe Dura Ace aardig gesmoeld is als de huidige XTR groep. Waar je normaal ziet dat de mountainbike groepen de racegroepen volgen, lijkt dat nu haast omgekeerd, wellicht door het succes van de XTR groep.
De achterderailleur is nog gewoon een standaard achterderailleur (weliswaar nu ook met carbon kooi!), wij vragen ons af wanneer Shimano met een Shadow derailleur voor de racefiets komt...Campagnolo 11 speed!
Waar Shimano met de nieuwe Dura Ace de XTR mountainbike groep lijkt te volgen, gebruikt Campagnolo nog wel de racegroepen als nieuwste ontwikkelingen. Zo gaat de nieuwe Super Record groep vanaf 2009 uitgevoerd worden met een 11 speed cassette en bijbehorende ketting van slechts 5,5 mm breed. Of ze hiermee niet het nut voorbij streven blijft natuurlijk de vraag, maar diezelfde vraag is bij de introductie van respectievelijk 9-speed en 10-speed ook gesteld. Hoelang zal het nog duren voor de eerste mountainbike groepen verschijnen met 10-speed casettes?

Bontrager clothing / shoes
Nike was de vaste huisleverancier van de Trek groep, echter deze samenwerking is afgelopen jaar stopgezet (wellicht samenhangend met het stoppen van Lance Armstrong?). Om dit op te vangen gaat Bontrager vanaf 2009 kleding en shoenen specifiek voor fietsdoeleinden fabriceren. De Race X Lite van de nieuwe mountainbike schoenen van Bontrager met carbon zool is al gespot door collega James Huang.

Geplaatst door:  Steelboy   1 reactie

© 1999-2008 Dirty Pages · Privacybeleid · Gebruiksvoorwaarden · Adverteren · Contact