Information about Dirty Pages in English
Nickname   Wachtwoord 
Nieuws World Cup Maribor: 4-Cross

 10-05-2008   19:22

Het wereldbeker circus voor 4X en DH is nu ook gestart en wel in het Sloveense Maribor. De op vrijdag verreden kwalificaties lieten al zien dat het 4X parcours iets speciaals was. Zo had Dan Atherton (met nieuwe Fox vork met 15 mm steekas) de snelste kwalificatie gereden, gevolgd door Kamil Tatarkovic en de fransman Romain Saladini. Joost Wichman was met de 9de tijd de eerste Nederlander en stond met verwachtingen aan de start. De races zelf hadden echter op bijna geen uitzondering na een verrassende wending: zo reed Brian Lopes op zijn nieuwe Ibis Tranny al meteen in de 2e ronde met zijn stuur tegen een vlag en ging hierdoor onderuit.


De Nederlanders Daniel Prijkel en Joey van Veghel zagen zichzelf al in de eerste ronde op de grond liggen en een ronde verder werd Joost Wichman door Cedric Gracia van de baan gereden. Jurg Meijer wist het uiteindelijk tot in de kleine finale te schoppen, maar eindigde daarin helaas als laatste. In de finale mochten Guido Tschugg, Johannes Fischbach, Tomas Slavik en Rafael Alvarez het tegen elkaar opnemen. Slavik maakte alle voorgaande rondes al indruk door als een kanonskogel te starten. Helaas voor hem schoot hij juist in de finale uit zijn pedaal en moest daardoor als vierde aansluiten. Alvarez reed vervolgens weg bij Tschugg, die ook nog gepasseerd werd door Fischbach. Door een wanhoopspoging van de teruggekomen Slavik,die terug de aansluiting had gevonden en zowaar Tschugg voorbij stak, kwam Fischbach in het nauw en kon Tschugg alsnog de tweede plaats opeisen.

Bij de dames Was het Anneke Beerten wat de klok sloeg. Als torenhoge favoriet hoefde ze alleen maar te zorgen dat ze geen fouten maakte. En zo geschiedde. Achter haar werden Fionn Griffiths en Anita Molcik respectievelijk tweede en derde. Gefeliciteerd Anneke!
De andere Nederlandse deelneemster, Marielle Jonker, viel helaas in de kwart finale, in een elleboog gevecht in de tweede bocht.

Cedric Gracia


Anneke 1e!

Geplaatst door:  Steelboy   3 reacties

© 1999-2008 Dirty Pages · Privacybeleid · Gebruiksvoorwaarden · Adverteren · Contact