Information about Dirty Pages in English
Nickname   Wachtwoord 
Nieuws Sea Otter - Magura Marta SL, MX en Thor

 24-04-2008   18:27

Begin dit jaar wist Magura de ogen al reeds op haar gericht te krijgen, door een volgens eigen zeggen revolutionaire demper te presenteren. De Sea Otter Classic is door Magura aangegrepen om de MX demper voor het eerst in het echt aan het publiek te tonen. De MX demper is de eerste in zijn soort; een volledig onderhoudsvrije luchtdemper, welke gebruik maakt van de techniek die al sinds jaren menig luxe auto comfortabel door het leven laat gaan. De demper bestaat uit een blaasbalg en werkt enkel op lucht. Demping wordt verkregen door de luchtstroom te regelen in de uitgaande slag. Het ontbreken van olie en het volledig op lucht laten werken, maakt dat de demper geen extra seals nodig heeft en wordt daarmee gekarakteriseerd als eenvoudig, onderhoudsvrij, makkelijk in te stellen en vooral erg comfortabel. Met name voor de grammenjagers valt er bij Magura in de vorm van deze demper zeker wat 'gram' te halen, de MX is er vanaf een gewicht van slechts 195 gram in drie verschillende lengtes. De MX zal eind van de zomer 2008 op de markt beschikbaar komen.

Thor
Magura heeft haar vorkenprogramma de voorbije 2 jaar drastisch hertekend. Zo is de Thor terug van weggeweest. De nieuwe Thor is een lichtgewicht All Mountain vork en bezit een verstelbare veerweg van 100 tot 140 millimeter via een bediening op het stuur (Flight Control Remote). Zoals onder andere ook de Durin en Menja vorken, is de nieuwe Thor voorzien van de dubbele boog aan de onderpoten in combinatie met 32 millimeter bovenbuizen. Het gewicht is voor een vork van deze klasse met 1785 gram (zonder steekas) laag te noemen. Oók Magura springt vol op de steekas-revolutie en voorziet de Thor van een Maxle 360 steekas volgens het ontwerp van RockShox. Een in eigen huis ontwikkelde versie van deze steekas, de Magura ‘60 Less’ is, zoals de naam al doet vermoeden, 60 gram lichter en als extra optie verkrijgbaar. De Thor is voorzien van post mount schijfrembevestiging, welke direct 180 millimeter schijven mogelijk maakt zonder adapters, kleiner schijven zijn niet mogelijk.

Marta SL Magnesium
Gehéél uit magnesium, voorzien van carbon remgrepen en dubbele remzuigers; de nieuwe Marta SL is een lichtgewicht van slechts 297 gram per rem met een 160 millimeter schijf! De Marta krijgt een stevige verjongingskuur en upgrades op technologisch gebied. Zo zal de rem voorzien zijn van het op de nieuwe Louise geïntroduceerde Easy Bleed Technology (EBT) en zorgt een vergroot olie volume voor een betere remkracht voor zowel cross country als freeride gebruik. De remgreep is volledig hertekend en méér bombproof gemaakt tegen slecht weer, iets waar de huidige Marta-generatie nog wel eens wat te wensen over liet. De nieuwe SL schijven zijn er in 160, 180 of 203 millimeter. De witte kleur is standaard voor de Marta SL Magnesium, een zilvere versie met aluminium huisdelen en carbon remgrepen zal op de markt komen als de Marta SL en de Marta, voorzien van aluminium huis en greep, zal er in het zwart zijn.Net als de Thor vork en MX demper zullen ook de Marta SL schijven eind van de zomer van dit jaar op de markt komen, maar we zullen in juli al reeds deze nieuwe spullen mogen testen. We houden je op de hoogte!

Bron en foto's: Magura Duitsland

Geplaatst door:  DeKerfs   6 reacties

© 1999-2008 Dirty Pages · Privacybeleid · Gebruiksvoorwaarden · Adverteren · Contact