Information about Dirty Pages in English
Nickname   Wachtwoord 
Nieuws WK Marathon Studenten 2008 incl. open wedstrijd

 11-04-2008   19:56

Op zaterdag 24 mei 2008 zal Nijmegen en zijn directe omgeving hét terrein zijn voor de kilometervreters onder ons. Op een parcours uitgezet in Het Rijk van Nijmegen en het in duitsland gelegen en aangrenzende Reichswald zal op deze zaterdag de marathon wereld titelstrijd plaats vinden voor studenten. Een heus WK, wat onderdeel uit maakt van het World University Championship (WUC) dat gehouden word in Nijmegen van 19 tot en met 26 mei.

In deze week zal er door studenten gestreden worden om de wereld titels in diverse diciplines zowel op de weg als 'in het veld'. Het Studenten Marathon kampioenschap zal over een selectief parcours verreden worden met een grote diversiteit aan singletracks, snelle afdalingen en veneinige klimmen, telt ruim 1.150 hoogtemeters en zal 120 kilometer lang zijn.

Naast het WK voor studenten zal er ook een open wedstrijd worden georganiseerd, waarvan de inschrijving inmiddels geopend is. Om ook de recreatieve bikers gelegenheid te geven, zal er na de start van de marathon ook de mogelijkheid zijn om een toertocht van circa 32 kilometers te rijden. De route zal de eerste 22 kilometers van het WK volgen, waarna de tocht terug richting Nijmegen voert om daar over de laatste kilometers van het wedstrijdparcours te eindigen.

De start van zowel het WK Studenten als de open wedstrijd en de toertochtvindt plaats bij het Universitair Sportcentrum van de Radboud Universiteit Nijmegen.

Starttijd: 10.00 uur

De inschrijfkosten:
-Open wedstrijd: € 25,- (inclusief chip)
-Toertocht: € 4,-


Voor meer informatie en inschrijving: www.wucc2008.com

Geplaatst door:  DeKerfs   1 reactie

© 1999-2008 Dirty Pages · Privacybeleid · Gebruiksvoorwaarden · Adverteren · Contact