Information about Dirty Pages in English
Nickname   Wachtwoord 
Nieuws IBIS frames voor Brian Lopes

 06-04-2008   20:56

Opeens was daar eind vorig jaar het schokkende nieuws, Lopes en GT gaan uit elkaar. Na een succesvolle samenwerking van 7 jaar, met daarin vele overwinningen, o.a. 2 wereldtitels 4 Cross, was de samenwerking opeens voorbij met GT. Lange tijd was het stil, en werd er veel gespeculeerd over wat hij zou gaan rijden, Commencal, een weerzien met Gracia in een team, enz, enz. Het was voor velen dan ook een schok toen Brian Lopes aangekondigde dat hij in 2008 op IBIS frames zal rijden. Gelijk begonnen de speculaties over op welk model hij zou gaan rijden, en of ze een Hardtail voor hem zouden onwikkelen.

Lopes zal gebruik maken van de IBIS Carbon MOJO, in verschillende configutaties.

Guiness Foam Mojo
De Dual Slalom(ja, het bestaat nog in de VS) en 4X fully. Small Mojo frame, met Titanium bolt kit en rode links voor Dual Slalom. Tom Rogers van Marzocchi heeft voor Lopes een kortere Roco air gemaakt, om de veerweg te verkleinen, de trapas hoogte te verlagen en de hoeken wat flauwer te maken.


Carbon Mojo
Vrijwel dezelfde setup als de DS/4X Mojo, met als grootste verschil dat de demper permanent op lock out staat, om zo een Hardtail te krijgen. Momenteel heeft de fiets nog een Marzocchi XC vork, maar deze zal naar alle waarschijnlijkheid worden vervangen door een ingekorte 55. Mooi detail op de fiets zijn de nieuwe Hayes Gram remmen, die verder bewerkt zijn en Carbon hendels hebben gekregen.Green Mojo
Medium frame MOJO, met normale lengte demper, voor XC, Enduro en All Mountain gebruik, uiteraard weer met de nodige Titanium parts en een dual ring MRP met Carbon bashring. Tevens hebben zijn fietsen dit jaar Easton HAVOC wielen en Kenda banden.

Blue Mojo
De blauwe Mojo wordt gebruikt voor downhill, en Lopes heeft er zijn eerste Old Skool DH wedstrijd al op gewonnen.

Bron: Bikemag.com
Foto's: Bikemag.com & Stiksandstones.com

Geplaatst door:  Christiaan   6 reacties

© 1999-2008 Dirty Pages · Privacybeleid · Gebruiksvoorwaarden · Adverteren · Contact