Information about Dirty Pages in English
Nickname   Wachtwoord 
Nieuws 2de editie MTB World 6 & 24 uurs race

 01-03-2008   12:30

460 deelnemers, zowel mannen als vrouwen uit Nederland, België, Duitsland en Noorwegen deden vorig jaar op 8 en 9 september mee aan de 24 uurs mountainbike wedstrijd in Nederland. Een geslaagde primeur voor Nederland en voor de organisatie reden genoeg om de positieve reacties om te zetten in een tweede editie in 2008. De organisatie verwacht een groei in het aantal deelnemers en hoopt dat dit evenement uit zal groeien tot een heus mountainbike festival. De tweede editie van de MTB World 6 & 24 uurs race zal plaats vinden op zaterdag 30 en zondag 31 augustus op en rond het recreatiegebied Baggelhuizerplas in Assen.


Rond de Baggelhuizerplas biedt de hoeveelheid bos en een voormalige motorcrossbaan ruim de mogelijkheid tot het aanleggen van een zéér gevarieerd parcours van circa 8 kilometer. In de eerste editie van dit evenement was al gebleken dat de mogelijkheden die dit gebied biedt, ruimschoots benut werden. Het overschot aan singletracks en zelfs hoogteverschil maakten het tot een uitdagend parcours.

Uiteraard zal er wederom een groot promodorp worden ingericht en zullen er gedurende het hele weekend diverse demo's worden gegeven op onder andere het gebied van trial en dirt jumping. De grote tent zal zaterdagavond eveneens dienst doen als feesttent met muziek en vertier.

Aangezien voor deze editie van de 6 en 24 uurs wedstrijd een toename aan inschrijvingen wordt verwacht heeft de organisatie besloten een limiet qua deelnemende teams aan te houden.

Voor de 24 uurs race mogen maximaal 100 teams deelnemen en 50 individuele rijders. Voor de 6 uurs editie zullen 50 teams mogen inschrijven en maximaal 50 individuele rijders. De inschrijving is reeds geopend.

Meer informatie: http://www.mtbrace.nl

Geplaatst door:  DeKerfs   0 reacties

© 1999-2008 Dirty Pages · Privacybeleid · Gebruiksvoorwaarden · Adverteren · Contact