Information about Dirty Pages in English
Nickname   Wachtwoord 
Nieuws Cannondale andermaal overgenomen

 04-02-2008   18:49

Vandaag is het nieuws naar buiten gekomen dat Dorel Industries de volledige Cannondale Bicycle Corporation en de daarbij behorende kleding fabrikant Sugoi met onmiddelijke ingang heeft overgenomen van Pegasus Partners. Pegasus Partners kocht het toen verlieslijdende Cannondale in 2003 op en wist na een reorganisatie het bedrijf in de goede richting te wijzen.


Dorel Industries is een van origine Canadees bedrijf dat zich op de wereldmarkt met sterke merknamen met specifieke producten richt op het jeugd-, huisinrichtings- en recreatie/vrijetijdssegment. Juist dit recreatie en vrijetijdssegment wilt Dorel Industries tot haar kernmarkt maken en daartoe werd in 2004 reeds de Pacific Cycle Group overgenomen. Deze laatste is bekend als de overkoepelende organisatie waartoe merken als Schwinn, GT en Mongoose behoren. Op de Europese markt is de merknaam Maxi-Cosi de bekentste uit de Dorel groep.

Met de overname van Cannondale zal er binnen de Dorel groep een nieuwe divisie komen onder de naam 'Cannondale Sports Group', waar de merken als GT, Sugoi, Mongoose en andere premium-merken uit de fietsportefeuille van de Pacific Cycle Group onder gebracht zullen worden. Jeff Frehner, de huidige president van de Pacific Cycle Group, zal aan het roer komen te staan van deze nieuwe divisie en zal streven naar meerdere acquisities van high-end bedrijven in de fietsenbranche. De voltallige Cannondale-directie zal aan blijven om Cannondale binnen deze groep te blijven besturen. Pacific Cycle zal de aandacht gaan besteden aan de meer voor de bredere markt geschikte merken op sportief gebied, welke met name in Amerika vooral te vinden zijn in de grootwarenhuizen en supermarkten.

Bron: Cannondale.com

Geplaatst door:  DeKerfs   1 reactie

© 1999-2008 Dirty Pages · Privacybeleid · Gebruiksvoorwaarden · Adverteren · Contact