Information about Dirty Pages in English
Nickname   Wachtwoord 
Nieuws Ritchey roept crankstellen terug

 21-01-2008   09:47

Ritchey roept een select aantal WCS en Pro Cranks geproduceerd vóór 2006 terug. Hoewel het geen mountainbike cranks betreft, hebben de meesten vaak toch een racefiets of cyclocrosser.

Ritchey Design heeft een potentiele constructiefout bij de WCS en PRO linker cranks ontdekt. Het is in sommige gevallen mogelijk dat de linker crankarmen van deze crankstellen onverwachts kunnen breken. Wanneer dit gebeurd tijdens het rijden, kan de berijder de controle over zijn of haar fiets verliezen en kan dit lijden tot kwetsuren.

In europa zijn enkel de Pro en WCS Compact 110 crankstellen voor de weg verkocht. Mountainbike crankstellen vallen niet onder deze terugroepactie.

De betreffende WCS cranks hebben een datum code aan de achterzijde van de cranks, in onderstaande foto omcirkeld, welke vóór 0501 (januari 2005) geproduceerd zijn. Voor de Pro betreft het de modellen met een datum vóór 0508 (augustus 2005). Cranks met een productie datum ná deze data zijn niet betrokken en zijn veilig.Meer informatie over het localiseren van de productie datum, een overzicht van de betroffen crankstellen en het terugsturen hiervan kun je vinden op de website van Ritchey

Geplaatst door:  DeKerfs   1 reactie

© 1999-2008 Dirty Pages · Privacybeleid · Gebruiksvoorwaarden · Adverteren · Contact