Information about Dirty Pages in English
Nickname   Wachtwoord 
Nieuws Magura's nieuwe MX achterdemper

 10-01-2008   19:24

Zoals Magura het zelf omschrijft: "Het comfort van high-class auto's als de Mercedes M en S-klasse, Audi Q7 of de Porsche Cayenne vindt nu haar weg naar de fietsenbranche, dankzij de nieuwe Magura MX achterdemper". De MX is een voor de fietsenindustrie uniek ontwerp, waarmee Magura een nieuwe weg in wilt slaan; hoge prestaties met een laaggewicht, dankzij het ontbreken van dynamische afdichtingen zoals bij conventiole achterdempers. In plaats van een luchtkamer, werkt de demper met een 'luchtzak' uit rubber en bevindt er zich géén druppel olie in de demper. Zodoende ook geen olie of afdichtingen die onder hoge druk staan, waarmee letterlijk een onderhoudsvrije achterdemper gecreëerd is.

Net als bij de Durin vork is de eenvoudige opbouw troef in dit nieuwe ontwerp en kan daarmee het gewicht erg laag gehouden worden. Voor de kortste versie met een inbouwlengte van 165 millimeter (38 millimeter veerweg) is het gewicht slechts 195 gram. Er zullen ook versies komen met een inbouwlengte van 190 en 200 millimeter (50 millimeter veerweg). Andere slimme eigenschappen zijn er in de vorm van de 360 graden roteerbare ring met het luchtventiel en de rebound instelling.

De rubberen blaasbalg zet uit bij het inveren en is daarom niet voor elk frametype geschikt. Daarnaast is de demper bedoelt voor frames met moderne veergeometrie, die niet afhankelijk is van een lock-out of platform demping. Magura is van mening dat deze veersystemen uiteindelijk de overhand op de markt zullen krijgen ten opzichte van de systemen waar gecompliceerde en onderhoudsgevoelige dempers noodzakelijk zijn voor een goede werking.

In eerste instantie zal de nieuwe MX demper vooral op het Cross Country en All Mountain segment worden afgestemd. In een later stadium zullen daar versies bij komen voor de meer extremere freeriders en downhillers. Vanaf maart zullen de eerste dempers hun weg via fietsenfabrikanten naar de markt vinden en rond de zomer zullen dempers voor de losse verkoop beschikbaar komen.Bron: Magura.com

Geplaatst door:  DeKerfs   14 reacties

© 1999-2008 Dirty Pages · Privacybeleid · Gebruiksvoorwaarden · Adverteren · Contact