Information about Dirty Pages in English
Nickname   Wachtwoord 
Nieuws Chinese overheid grijpt in in carbon-productie

 25-10-2007   17:48

De Chinese overheid voert beperkingen in op de export van carbon fiets frames en onderdelen. Dit besluit was een direct gevolg van de vele signalen uit de markt over gebroken carbon frames in combinatie met de vele andere doemverhalen die momenteel rond gaan over dubieuze kwaliteitsmaatstaven van Chinese producten zoals giftig speelgoed.

De Chinese overheid legt producenten van carbon fiets onderdelen verplichte tests op, welke volgens strikte, door de overheid opgestelde testfaciliteiten uitgevoerd dienen te worden voordat er geëxporteerd wordt. Om verschillende redenen zijn er echter een aantal bedrijven die buiten deze regeling vallen. Dit zijn bedrijven die van origine niet Chinees zijn. Of dit zo zal blijven, is nog niet bekend.

Deze nieuwe regels hebben direct groot gevolg op de levertijden van carbon fiets onderdelen uit China en het is afwachten hoe snel de markt hiervan het effect zal merken. Een aantal bedrijven die niet aan de nieuwe maatstaven voldoen, gaan zware tijden tegemoet. De druk vanuit de westerse wereld op de Chinese overheid met betrekking tot de kwaliteit van de in China geproduceerde artikelen neemt als maar toe en zou zelfs over een breder gebied dan enkel de carbon productie uitgebreid kunnen worden. Wat dit voor effect heeft op de totale fietsenindustrie in China is nog onzeker.

Bron: www.bike-eu.com

Geplaatst door:  DeKerfs   8 reacties

© 1999-2008 Dirty Pages · Privacybeleid · Gebruiksvoorwaarden · Adverteren · Contact