Information about Dirty Pages in English
Nickname   Wachtwoord 
Nieuws Verboden te fietsen buiten vaste route Amerongen

 05-09-2007   10:33

De toegangsregels voor het bos rond de vaste routes van Amerongen en Leersum worden door Het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug en Staatsbosbeheer ingrijpend verandert. Het buiten de vaste routes en de geasfalteerde fietspaden fietsen is niet meer toegestaan. Dit wordt sinds vorige week kenbaar gemaakt door nieuw geplaatste borden.

Het Nationaal Park en Staatsbosbeheer willen via de media het publiek voorlichten over de nieuwe regels rond de vaste routes in dit gebied. Mountainbikers die gebruik maken van de route zullen de komende tijd via informatiefolders worden geïnformeerd, daarnaast zullen terreinbeheerders en boswachters ter plaatsen fietsers aanspreken en de nodige voorlichting geven. Met het herfst-/winterseizoen voor de deur zal er de komende tijd handhavend worden opgetreden. Fietsers die de voorgeschreven paden verlaten, zullen bekeurd worden in het kader van het overtreden van een toegangsverbod.

Dit toegangsverbod is helaas de uitkomst van een samenwerking tussen verschillende terreineigenaren en natuurbeschermingsorganisaties, welke sinds enkele jaren met wisselend succes mountainbikers proberen te weren van hun terreinen. Enkel Staatsbosbeheer heette mountainbikers welkom, maar onder druk van eigenaren van de omliggende terreinen zijn zij genoodzaakt tot deze maatregelen te komen. Helaas zijn bij de besluitvorming van de verschillende instanties tot het komen van een algeheel verbod rond de routes, fietssportverenigingen en de NFTU helaas niet betrokken.

Bron: Bert Lam

Geplaatst door:  DeKerfs   29 reacties

© 1999-2008 Dirty Pages · Privacybeleid · Gebruiksvoorwaarden · Adverteren · Contact