Information about Dirty Pages in English
Nickname   Wachtwoord 
Nieuws Gespot; nieuwe RockShox SID!

 18-07-2007   20:56

Op Velonews.com doken gisteren foto's op van een prototype RockShox vork die naar alle waarschijnlijk op korte termijn officieel voorgesteld zal worden als de nieuwe, of de vervanger van de huidige SID. Enkele rijders zijn al reeds gespot met prototypes, waaronder een enkele deelnemer aan de TransAlp die momenteel verreden wordt. Het mag vrij duidelijk zijn dat de opvolger van de huidige SID van begin tot eind geheel opnieuw ontworpen is. De direct meest in het oog springende details zijn onder andere de vergrootte binnenpoten die de min of meer huidige standaard van 32 millimeter lijken te volgen. De onderpoten volgen het design van de inmiddels ingeburgerde Reba's en vrij recente Lyric en Totem modellen. Het mag inmiddels geen verrassing meer zijn dat ook RockShox de Postmount schijfrembevestiging toepast.

Als we verder kijken naar details die iets van de werking van de vork prijs kunnen geven, zien we onder andere een versteller die erg lijkt op de versies die we zien bij de vorken met Motion Control, waarmee de ingaande demping en de mate van doorslaggevoeligheid bij een geblokkeerde vork, ingesteld kunnen worden. Meer nieuws vinden we aan de onderzijde. De onderkant is open gelaten, iets wat we kennen van de vorken van Marzocchi. Rondom de Postmount schijfrembevestiging zien we een verdunning in de diameter van de onderpoten en valt het op dat RockShox de opening van de dropouts verticaal houdt. We zien een rode stelknop voor de rebound en aan de andere zijde een ventiel voor de negatieve luchtkamer. Tot zover weinig echte details die ons doen denken dat er op dempingsgebied veel verschilt ten opzichte van de andere high-end luchtgeveerde vorken uit het huidige programma van RockShox. Het blijft voorlopig gissen of dit ook werkelijk het geval is, of dat RockShox met deze 'nieuwe SID' straks ook nieuwe technieken op dempergebied weet te presenteren.

Het gespotte prototype heeft een CNC gefreesde aluminium kroon, in tegenstelling tot de versies uit carbon die we de laatste jaren bij zowel de topmodellen Reba als SID zagen. Het ligt in de lijn der verwachting dat ook het nieuwe topmodel straks een carbon kroon en stuurbuis uit één deel zal mee krijgen.

Bron & foto's: Velonews.com

Geplaatst door:  DeKerfs   10 reacties

© 1999-2008 Dirty Pages · Privacybeleid · Gebruiksvoorwaarden · Adverteren · Contact