Information about Dirty Pages in English
Nickname   Wachtwoord 
Nieuws Comeback van de Kidscup

 17-05-2007   23:45

De Kidscup is terug! Na twee jaar afwezigheid vindt op zaterdag 26 mei in Bergschenhoek een nieuwe editie plaats van deze mountainbikedag voor de jeugd. Tijdens de Kidscup beoefenen de deelnemers mountainbikesport in de volle breedte: crosscountry, trial en downhill staan alledrie op het programma. De Kidscup is er voor alle kinderen van zes tot en met veertien jaar, met of zonder licentie. De inschrijving is inmiddels geopend!

De Kidscup 2007 wordt georganiseerd door mountainbikeclub Dirty Hill. Via de website, www.dirtyhill.nl, kunnen de deelnemers zich aanmelden voor de cup. Er zijn vier verschillende leeftijdscategorieën. Op het parkoers in Bergschenhoek strijden alle deelnemers in de verschillende disciplines, waarna aan het eind van de dag een klassement wordt opgemaakt. Alle kinderen met een mountainbike zijn welkom; een helm is verplicht, een veldrijfiets verboden!

Het idee achter de Kidscup is om de jeugd ervaring te laten opdoen en kennis te laten maken met de mountainbikesport in de volle breedte. Het uitdagende parkoers in Bergschenhoek biedt daarvoor een uitgelezen mogelijkheid: er staat een volwaardige crosscountry, trial en downhill wedstrijd op het programma. De wedstrijden zijn aangepast aan de verschillende leeftijdscategorieën; elke deelnemer rijdt een “wedstrijd op maat”. Elke leeftijdsgroep krijgt ook zijn eigen begeleiding mee. Voorafgaand aan de wedstrijden wordt het parkoers verkend. Bij de trial gaat het om de behendigheid, die door een jury wordt beoordeeld; de downhill is een individuele race tegen de klok en de crosscountry een groepswedstrijd.

De leeftijdscategorieën zijn de volgende: 6-8, 9-10, 11-12, 13-14 jaar, op basis van het geboortejaar. De meisjes rijden mee met de jongens, maar hebben wel hun eigen klassement. De deelnemers doen aan alle disciplines op één en dezelfde fiets mee. De inschrijvingen op 26 mei beginnen om 09.00 uur; tussen de middag is er luchpauze en om ongeveer 16.00 is de Kidscup achter de rug.

Geplaatst door:  Ruben   7 reacties

© 1999-2008 Dirty Pages · Privacybeleid · Gebruiksvoorwaarden · Adverteren · Contact