Information about Dirty Pages in English
Nickname   Wachtwoord 
Nieuws Magura 2008: Durin XC vork

 03-05-2007   14:38

Tijdens de voorbije wereld beker cross country in Houffalize 2 weken geleden al gespot; de Magura Durin. Inmiddels zijn de officiele details bekend van deze nieuwe cross country vork voor 2008.

De luchtgeveerde Durin is voorzien van een 'Dynamic Lock Out' systeem (DLO) welke een betere controle moet geven dan traditionele lockout systemen. Optioneel is de DLO uit te rusten met een bediening vanaf het stuur. Alle draaiknoppen zijn uit hoogwaardig aluminium vervaardigd. De bovenpoten meten 32 millimeter en de onderpoten zijn voorzien van het 'Dual Arch Design' die we eerder zagen bij onder andere de Laurin en Wotan vorken. Verder zien we 'Safety Dropouts'; naar voren wijzende dropouts die het plaatsen van het wiel eveneens moeten vergemakkelijken. Opvallend is dat ook Magura is overgestapt op de Postmount schijfremstandaard.

De Durin komt enkel in een witte kleur en is leverbaar in een versie voorzien van 80 of 100 millimeter veerweg (resp. MD80R en MD100R), waarbij nog eens een keuze is te maken voor een disc-only of een disc/canti versie. In de 80 millimeter versie weegt de vork 1450 gram. Tel er 30 gram bij voor de 100 millimeter uitvoering.

Bron: www.magura.com

Geplaatst door:  DeKerfs   9 reacties

© 1999-2008 Dirty Pages · Privacybeleid · Gebruiksvoorwaarden · Adverteren · Contact