Information about Dirty Pages in English
Nickname   Wachtwoord 
Nieuws Shimano, Campagnolo, SRAM: maakt uw borst maar nat!

 17-04-2007   21:37

Een jaar nadat SRAM de markt opschudde met het uitbrengen van groepensets voor op de racefiets, gaat Full Speed Ahead een poging wagen de markt nog verder op te schudden.

FSA zegt op één van de beurzen in het najaar van dit jaar hun high-end mountainbike en racefietsgroepen te zullen presenteren. FSA schat hun kansen op succes redelijk hoog in. SRAM kwam immers ook als relatieve laat bloeier op de markt en hen gaat het nu ogenschijnlijk redelijk voor de wind. De strategie is dezelfde als bij de Force en Rival groepen van SRAM; de high-end markt aanspreken.

Met name de grote hoeveelheid en verscheidenheid aan patenten die zowel Shimano als Campagnolo op hun naam hebben staan, hebben het tot dusver lastig gemaakt voor concurrenten om met onderdelen de markt op te gaan die ook bij het brede publiek aanspreken. FSA is daar in geen uitzondering.

Er zijn slechts weinig details bekend. FSA deelt mee dat ze in samenwerking met een Taiwanese fabrikant van motorfietskettingen een nieuw soort ketting ontwikkeld hebben die zij zelf als revolutionair betitelen. Deze ketting zal voornamelijk smal en in beperkte richtingen flexibel zijn.

Ondanks dat FSA een veel kleiner bedrijf is dan SRAM en dus veel minder geld in marketing kan stoppen, zien ze dit niet als een nadeel. Ze hopen op de impuls die de Force en Rival groepensets de markt gaf, mee te kunnen liften. Immers; mensen zijn altijd opzoek naar iets nieuws en naar iets anders. Of dit zo uitpakt moet nog blijken.


Bron: www.bicycleretailer.com

Geplaatst door:  DeKerfs   2 reacties

© 1999-2008 Dirty Pages · Privacybeleid · Gebruiksvoorwaarden · Adverteren · Contact